2011. június 10.

Aranyeső a sulipóló bajnokságban

A Koszta-iskola mindkét csapata aranyérmet nyert szerdán SzolnokonHárom szentesi iskola hat korcsoportban képviseltette magát a sulipóló bajnokság országos döntőiben, amiket a héten rendeztek meg Kiskunfélegyházán, Szolnokon és Dunaújvárosban. A Koszta-iskola csapatai taroltak: 2 aranyat és egy ezüstöt szereztek.

Kedden Kiskunfélegyházán kezdődött a sulipóló bajnokság országos döntőinek sorozata. A Bács-Kiskun megyei városban – ahol nem rég utánpótlás-nevelő egyesületet alapítottak – először rendezték meg a legjobb korosztályos iskolai csapatok megmérettetését. A fiúk 3-as korcsoportjában (98-99-es születésűek) a két legerősebb vetélytárssal sorsolták össze a kosztásokat, akik hiába győzték le az egrieket, a végső győztes szombathelyiekkel nem bírtak, így elmaradt a címvédés. Sokkal jobban sikerült a bemutatkozás a lányok 2-es korcsoportjában (2000-es vagy későbbi születésűek), ahol Koszta-iskola csapata – Szécsi Alexandra, Sebők Zsófia, Tóth Fanni, Tóth Rozália, Bocskay Edit, Lantos Viktória, Gedai Csenge, Virágos Nóra, Szilágyi Anna, Czirbus Dorottya – ezüstérmet szerzett.

Szerda a diadal napja lett Szolnokon. A lányok 3-as korcsoportjában (98-99-es születésűek) ugyancsak a Koszta csapata képviselte városunkat, és veretlenül zárta a mérkőzéssorozatot. A Lekrinszki Gina, Makai Edit, Tolnai Kyra, Mészáros Adrienn, Mátéfi Krisztina, Rácz Noémi, Vidovics Vanessza, Szécsi Alexandra, Sebők Zsófia, Lantos Alexandra összeállítású együttes nagy fölénnyel győzte le ellenfeleit, s lett első helyezett. A fiúk 4-es korcsoportjában (96-97-es születésűek) egy szombathelyi és dunaújvárosi gárdával sorsolták össze a Koszta-legényeket. Sikerült legyőzni őket, majd az eldöntőben a szegedieket, így jöhetett a finálé, amit 5-4-re nyertek a fiúk a kaposváriakkal szemben. Az aranyérmeket Szabó Áron, Szabics Bence, Pellei Frank, Pellei Kristóf, Harangozó Dominik, Bocskay István, Papp Dominik, Márton Róbert, Szécsi László és Bartucz Dóra nyakába akasztották.

Mind a négy csapatunk kitett magáért, és az elért eredmények hatalmas sikert jelentenek az iskolánknak és a szentesi vízilabdának – örült az éremesőnek Oltyán Gyula, a csapatok felkészítő tanára, aki a vízilabda klub egyik legsikeresebb utánpótlásedzője. – Amit elértünk, közös munka gyümölcse, ezért szeretném megköszönni edzőkollégáim, Győri Eszter, Csendes Tamás, és Vass Sándor segítségét, akik az elmúlt évben nap mint nap edzették a társaságot, illetve köszönet jár Tóth Lászlónak és Pellei Csabának, akik szülőként kísértek el bennünket, de szakmailag is hozzájárultak a sikerekhez. A pedagógus elmondta, a következő tanév végén a 7-8. évfolyamnak már nem rendeznek sulipóló bajnokságot, helyettük az alsó tagozatosokat versenyeztetnék, mert a Magyar Vízilabda Szövetség a fiatalabb korosztályokat szeretné a sportág közelébe csábítani. Csütörtökön a gimnázium 96-97-es születésűekből álló lánycsapata, valamint a Kiss Bálint iskola legfiatalabb fiúcsapata vett részt a dunaújvárosi döntőben, ahol a gimisek az első helyen végeztek.

B.D.