2011. május 6.

Francia séf ajánlja

A párizsi SELF-GRILL étterem séfjének receptajánlata és jókívánsága
a Szentesi Élet olvasóinak
Zöldségpogácsa

Elkészítése: 2 db sárgarépát, 1 db zellert,1 csomó újhagymát, 2 gerezd fokhagymát, 1db cukkinit vágjunk apró darabokra vagy reszeljük le nagy lyukú sajtreszelőn. Fűszerezzük enyhén, sót csak keveset tegyünk bele. 2 tojással, 1 ek. olívaolajjal és 4-5 ek. teljes kiőrlésű liszttel keverjük össze. Adjunk még hozzá vágott petrezselymet, 15 dkg krémsajtot és 10 dkg tejfölt. Az így összeállított masszát hagyjuk fél órán át hűtőben pihenni majd kivajazott tepsire kanállal szaggassunk belőle kis pogácsákat és süssük 180 fokon 30 percig.

Diós-tepsis burgonya

Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 15 dkg gouda sajt, 10 dkg vaj, 2 dl tej, 3 tojás, tetszés szerint dió.
Elkészítése: a kockára vágott krumplit leveskockás vízben megfőzzük, majd robotgéppel a tejjel, tojások sárgájával összemixeljük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a durvára darált diót, 1 ek. lisztet, sót, őrölt köményt, cayenne borsot. A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan a masszához keverjük. Tűzálló tálba öntjük és 45 percig 180 fokon aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!