2011. május 6.

Leendő slágerek a Fivérek nagylemezén

Seres Róbert, Antal és Krisztián a lemezborítónBeérett a Fivérek zenekar sok éves munkája, kitartása: május 5-től kapható első nagylemezük. Eddig – néhány maxi CD, vagyis pár számot tartalmazó hanghordozó megjelenését leszámítva – "csak" élőben, színpadon hallgathattuk a magukat szentesinek és csongrádinak egyaránt valló fiúk zenéjét. A Luxus tangó című nagylemezükkel előállt az a lehetőség, hogy haza is vihetjük az élményt. A Magneoton és a TV 2 kiadásában megjelenő CD-re 14 dalt vettek fel, néhány feldolgozás mellett főleg saját szerzeményeiket. Tekintve, hogy példaképeik, egyben legnagyobb kedvenceik sokaknál nagy népszerűségnek örvendenek, feljátszottak néhány Gipsy Kings-slágert is (május 7-én a Papp László Budapest Sportarénában a Fivérek a világsztárok előzenekaraként forrósítja a hangulatot). Ezeket a dalokat spanyolul hallhatjuk, a többi számot magyarul éneklik Seresék a lemezen.

Olyan, a fellépéseikről már ismert és közkedvelt dalok sorjáznak a CD-n, mint a Vigaszom egy szál gitár, vagy a Velem van… című számok. A mostanában nagyon aktuális Zumba-dal is kihagyhatatlan a repertoárból. Ennek ötletét a hazánkban is egyre terjedő zumba-láz adta, vagyis a népszerű latinos aerobik, nem véletlenül tartják ezt az album egyik sláger várományos szerzeményének, ráadásul a közeljövőben egy nemzetközi nagylemezre is felkerül. A dal társzerzője Szabó Z., a szentesi gimnázium drámai tagozatán végzett, most ő a Fivérek hangszerelője. (A dal klipjének jeleneteiben helybeli rajongóik is szerepelhetnek, őket is várják a sportarénába május 8-án, vasárnap délután a forgatásra.)

A CD-n a latinos hangzásvilág dominál, aki megvásárolja, nyári, tengerparti hangulatra számíthat, mintha a fiúk egzotikus tájakra varázsolnák, e szavakkal ajánlja a hanganyagot a fiúk menedzsere, Ombodi Csilla. Az Utazás című dal (melynek dalszövegét a szentesi Fazekas Andrea jegyzi) a lassúbb ritmusokat képviseli, s felkerült a lemezre a Seres-fiúk pályafutását elindító Ünnep című Zorán-dal is. Hogy a letöltések korában miért érdemes megvásárolni a lemezt, Ombodi Csilla felsorakoztat érveket: egyrészt elhelyeztek a CD-tokban egy szép fotókkal teli összeállítást, amin olvashatók a dalszövegek is, valamint a közreműködők nevei (például Szólik Tibor dobos, Temesi Berci basszusgitáros). Valamint azért is megéri beszerezni, mert személyesen lehet dedikáltatni a fiúkkal, május 11-én, szerdán 17 órától a Babilon könyvesboltban.

D. J.