2011. április 15.

Büntetőpárbaj után ismét nyílt az aranycsata

A Hungerit MetalCom Szentesi VK és a Dunaújváros női vízilabdacsapata is nyerni tudott a másik otthonában, így továbbra is teljesen nyílt a bajnoki döntő három győzelemig tartó párharca. A múlt szombaton három gólos hátrányból tudott fordítani a Szentes, és végül 12–10-es Hungerit-győzelem született idegenben.

A cudar idő ellenére megtelt a lelátó a sátortető nélküli ligeti uszodában. A találkozó forgatókönyve hasonlóan alakult, mint néhány nappal ezelőtt: a címvédő Dunaújváros fegyelmezett védekezéssel és akciógólokkal 6–2-re állva hagyta a kissé erőtlenül támadó, és csak kapufákig jutó Szentest. Az igazi fordulatok csak ezután következtek, hiszen a harmadik negyed végén 8–8, a rendes játékidő lejártakor pedig 11–11 állt az eredményjelző táblán, így kétszer három perces hosszabbítás következhetett. Ekkor úgy tűnt, hogy a bajnok eldönti a meccset, ugyanis mindössze három másodperccel a vége előtt szinte már a győzelmet ünnepelték az újvárosiak, ám középkezdést követően Menczinger két kézzel védett, de mivel ezt nem kapusként tette, így időn túli büntetőt dobhatott a Szentes, amit Takács Orsolya értékesített. A 13–13-as döntetlen azt jelentette, hogy ötméteresekkel kellett döntésre vinni a dolgot, ebben pedig a Dunaújváros volt a nyerő. Az utolsó sorozatban Takács rontott, így 18–17-es győzelemmel a bajnok visszavette a szombaton elvesztett pályaelőnyét.

– Úgy tűnik, teljesen mindegy, hol rendezik az összecsapást, a két egyforma erejű csapat párharcából bárki győztesen kerülhet ki. Örömteli, hogy mindkét gárdában rendkívül tehetséges fiatalok, hatalmas szívű játékosok vízilabdáznak, akik nagyszerű mérkőzésen megmutatták, hogy a női vízilabdát is lehet így játszani, bár nem kapja meg itthon a sportág azt a figyelmet, amit érdemelne – nyilatkozta Mihók Attila, a Dunaújváros edzője.

– Egy aranymeccshez illő összecsapáson két jól felkészített gárda feszült egymásnak. Tudtuk, hogy az Újváros bizonyítani szeretne a hazai vereséget követően, így is történt. Sokáig csak futottunk az eredmény után, de nagy erőket mozgósítva átvettük a vezetést, sajnos megtartani már nem tudtuk. Ezen az estén jobbak voltak a vendégek, de hosszú még a bajnoki döntő – mondta Zantleitner Krisztina. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 1–1, folytatás szombaton fél 5-kor Dunaújvárosban. A mérkőzést élőben követhetik figyelemmel a www.mvlsz.hu internetes oldalon.

H. V.