2011. április 15.

Birkózott az utánpótlás

A szentesi születésű olimpiai ezüstérmes birkózó dr. Papp László emlékére utánpótlás versenyt rendeztek a Klauzál Gábor Általános Iskolában.

Rónyai Zoltán, a Klauzál DSK birkózó szakosztályának elnöke elmondta, hogy lehetőséget kívántak adni azoknak a gyerekeknek is, akik még soha nem versenyeztek, illetve a kicsit nagyobbaknak, akiknek már szükségük van arra, hogy az edzéseken tanultakat kipróbálják a gyakorlatban is. Több mint hetven birkózó, három megyéből, tucatnyi klubból vett részt a versenyen.

Bődi Tamás edző elmondta, hogy a versenyen egészen az óvodásoktól a felső tagozatos iskolásokig indulhattak, de a legkisebbeknél a fiúk és a lányok egymás ellen is birkóztak. Az egészen kezdők életükben először lépnek a szőnyegre, és egy-egy vesztes mérkőzés után, bizony eltört a mécses is. A diák I-es korcsoporttól felfelé már komoly verseny folyik. Nekik alkalmas ez a küzdelem arra, hogy felmérjék, hol tartanak, illetve szerezzenek egy kis versenyrutint. A 2005-ben született, vagy fiatalabb gyermekeknek 1 x 2 perc a küzdelem ideje, az idősebbeknek 2 x 2 perc, ha szükséges, hosszabbítás következik, a mérkőzések a szabadfogású birkózás szabályait követik. Az emlékversenyt kénytelenek voltak az iskolában megrendezni, mert a költségek itt kedvezőbbe. A sportcsarnokban diákolimpiát szeretnének rendezni, a várostól kapott támogatást arra fordítják.

Szentesi érmesek, arany: Bertók Fanni, Bertók Ádám, Kuczora Attila, Vata László.

Ezüst: Rónyai Csanád, Boldizsár Dominik, Oláh Lotti, Nagy Bálint, Varga Csaba, Zircsák Richard, Koncz Henrik, Balogh Sz. Árpád, Bartók Dániel.

Bronz: Koncz Márk, Kovács Zsolt, Pribelszki Tamás, Szitó Szabolcs, Benedek Roland, Koncz Bence, Lúcze Lili, Papp János, Papp Aliz, Pulya Krisztián, Tóth Zsolt.

Csapatbajnokság: 1. Szentes, 2. Szeged, 3. Orosháza.

Garai Sz. Imre