2011. április 15.

Nyílt nap a megújult bölcsődében

Májusban visszaköltözhetnek a Vásárhelyi útra a bölcsődésekSzerdán 14 órától nyílt napon mutatják be az érdeklődőknek a felújított és kibővített Vásárhelyi úti bölcsődét, ahová májusban fognak beköltözni a picik és gondozóik. A Klauzál utcai óvoda bővítéséről várhatóan június elején írják alá a kivitelezői szerződést, ha nyer a város 200 milliós pályázata. A Kossuth utcai óvodát addig használják, míg be nem fejeződik ez a fejlesztés.

A működési engedély kiadására vár a Vásárhelyi úti bölcsőde, amit uniós és önkormányzati forrásból 120 férőhelyesre bővítettek. 200 milliós beruházással négy csoportszobát és hozzájuk játszóudvarokat építettek, a régi épülettömb tetejét felújították, korszerűsítették a fűtési rendszert, lecserélték a burkolatokat, illetve az akadálymentesítést is megoldották. A bölcsődei férőhelyek iránti nagy érdeklődésre való tekintettel április 20-án, szerdán 14 órától nyílt napot rendeznek az intézményben. Ekkor lehetőség lesz a beiratkozás és az elbírálás feltételeinek megismerésére is. Noha a bölcsőde hivatalos megnyitására várhatóan csak május második felében kerül sor, az intézmény 8 új gondozóját már kiválasztották, ők a beköltözéssel egyidőben kezdhetik meg a munkát.

Ha minden zökkenőmentesen alakul, miután a bölcsődések visszaköltöznek a Vásárhelyi útra, megkezdődhet a Klauzál óvoda bővítése is. Erre a fejlesztésre már korábban pályázott az önkormányzat. Tavaly a beadvány túljutott az első fordulón, nemrég a második körre postázott anyagot is befogadták, így az elbíráló grémiumon múlik, megkapja-e város a 264 milliós beruházáshoz a 200 milliós támogatást. A tervek szerint a támogatási szerződés júniusi aláírása után közvetlen a kivitelezői szerződést is megkötnék, ennek érdekében előzetes közbeszerzést indított a város. Amennyiben nyer a pályázat, 200 férőhelyre bővül az intézmény: 4 új csoportszobát, hozzá mosdókat és öltözőket, orvosi és fejlesztőszobát, illetve egy kisebb rendezvények lebonyolítására is alkalmas 106 négyzetméteres tornaszobát építenének a Klauzál utcában.

A képviselő-testület döntése értelmében nem indulhat új csoport a Kossuth utcai óvodában. Az ide átmenetileg átköltöztetett Klauzál utcai 4 ovis csoport addig marad a bezárásra ítélt tagintézményben, amíg be nem fejeződik saját óvodájuk átépítése.

B. D.