2011. március 11.

Kirabolták az italüzletet

Elloptak egy vaskaput a hozzátartozó drótkerítéssel egy berekháti tanyáról, informálták lapunkat a Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai. A kaput március elsejére virradóra vitték el a tolvajok.

220 ezer forintot, okiratokat és bankkártyákat emeltek el egy lezáratlan kisteherautóból a Kossuth utcán az elmúlt hét közepén.

Ugyancsak a Kossuth utcán történt az a bűncselekmény, amelyben 275 ezer forint tűnt el egy üzlethelyiség asztaláról. A tettes a déli órákban követte el a bűncselekményt.

Több gépkocsit is feltörtek néhány nappal ezelőtt városunkban. Előbb egy Somogyi Béla utcai járműből vittek el két táskát, míg kedden a ligetben, az uszodánál parkoló autóból loptak el készpénzt és étkezési utalványt a tolvajok.

Március 6-án a Balogh János utcában jártak illetéktelenek az egyik házban, ahonnan 60 ezer forinttal távoztak, a Rákóczi utca Bajcsy-Zsilinszky utca sarkáról egy hatvanezret érő bringát kötöttek el a tolvajok, míg az egyik berekháti tanyából 300 ezer forint értékű műszaki cikket loptak a bűnözők.

100 ezer forintot rabolt március 7-én, kedden az egyik palackozott italokat árusító üzletből egy ismeretlen férfi. Az elkövető záráskor lépett a helyiségbe, majd az eladót a bevétel átadására kényszerítette, ezt követően elmenekült a helyszínről.

Súlyos sérüléssel járó közúti baleset történt hétfőn. A Kiss Zsigmond utcáról egy személygépkocsi kanyarodott balra a Zolnay utcába, amikor a kereszteződésben az elsőbbséget megadó kerékpárosnak ütközött. A kerékpáros a baleset következtében súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Háromnapos, több európai országot is érintő közúti közlekedés-ellenőrzési akcióban vettek részt a szentesi kapitányság munkatársai a hét közepén. A hatóság emberei elsősorban a biztonsági övek, a gyermekülések és a vezetés közbeni mobiltelefon-használatot ellenőrizték.

H.V.