2011. március 4.

A döntőért játszik a Hungerit

Vereségnek nem örültek ennyire mostanában a szentesi vízilabda rajongók, mint ahogy azt az elmúlt szombaton tették. A Hungerit-MetalCom Szentesi VK női csapata ugyan kikapott a görög Patrasztól a LEN Kupa negyeddöntőjének visszavágóján 15–13-ra, ám mivel az első összecsapáson három gólos szentesi győzelem született, így a mieink a döntőbe jutásért mérkőzhetnek az olasz Rapallo együttesével. Zantleitner Krisztina vezetőedző beszámolója szerint a görögök egyszer sem tudtak két gólnál nagyobb előnyre szert tenni, végig tartani tudták a lépést riválisukkal, és bár a meccs utolsó perceiben akadt izgalom bőven- ami természetes egy ilyen kiélezett szituációban- sikerült kiharcolni a továbbjutást. Kö-vér-Kis Réka ismét szenzációs játékot produkált, öt gólt szerzett, míg Takács és Kotova 3-3, Brávik pedig két alkalommal volt eredményes.

Az elődöntőben már nincs könnyű ellenfél, így az olaszok sem lesznek azok – mondta Zantleitner Krisztina.

Az elődöntő első összecsapását március 5-én, szombaton 18 órakor játsszák a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában, míg a visszavágót március 19-én rendezik Camogliban.

Beleon Zsolt a Szentesi VK klubigazgatója lapunk érdeklődésére elmondta, hogy közel 100 belépőt a ligeti uszoda klubházában elővételben is megvásárolhatnak a szentesi drukkerek, akik közül a Köménymag szurkolói csoport Görögországban is hathatós támogatást nyújtott a lányoknak a legnehezebb pillanatokban. Bíztatásra szombaton is szükség lesz, hiszen az olasz bajnokság második helyezettje érkezik Vásárhelyre, az a csapat, amelyben négy olasz válogatott vízilabdázik. A szentesi hölgyeknek a nemzetközi mérkőzés után sem lesz megállás, jövő hétfőn a bajnok otthonában, Dunaújvárosban játszik rangadót a csapat. De ez már egy másik történet…

* * *

Patrasz után Eger is romokban. Lehetne szerénykedni, de ezúttal nincs miért: a Hun-gerit-MetalCom Szentesi VK női együttese átgázolt az Eger csapatán a bajnokság szerdai játéknapján. A dobogóra is esélyes egriek 10–0-ás (!) szentesi vezetésnél, a találkozó vége előtt szerezték első találatukat. A mieink 12–2-re nyertek, a több, egykori szentesit (Kertes, Pengő) felvonultató vendégek ellen.

Pompás támadások, szép gólok, kidolgozott akciók jellemezték a Hungerit-MetalCom játékát, a védekezés pedig fantasztikus volt. Az öszszecsapáson Kövér-Kis három, Kotova és Brávik kettő-kettő, Győri, Hevesi, Miskolczi és Magariyama egy-egy találatot szereztek, a kapuban pedig Gyöngyössy válogatott formában védett. Zantleitner Krisztina vezetőedző szerint a patraszi továbbjutás nagy lökést adott valamennyi játékosa számára, és az ottani lendület a mostani mérkőzésre is kitartott. Nem véletlenül szorgalmazta a nemzetközi kupában való indulást, hiszen tudta, ott lehet igazán fejlődni, az ott szerzett tapasztalatokat pedig a hazai bajnokságban is hasznosítani tudják majd. Az Eger elleni fegyelmezett, jó játékot és formát igyekeznek átmenteni a szombati mérkőzésre.

H. V.