2011. február 18.

Nyitott lakásból vitték el az ékszereket

Kétmillió forint értékben loptak el egy lakóházból ékszereket és készpénzt a tolvajok február 11-én. A bűnözők akadálytalanul jutottak el a lemezszekrényig, a lakás ajtaja ugyanis nem volt bezárva.

Három esetben is garázdaság miatt indított nyomozást a Szentesi Rendőrkapitányság. Február 11-én este a lapugyepi kocsmában vert meg egy vendég másik hármat. Másnap hajnalban, egy másik sörözőben ketten verekedtek össze, itt súlyos testi sértés miatt is folyik vizsgálat. 13-án hajnalban, szintén egy szórakozóhelyen, egy férfi és egy nő veszett össze annyira, hogy ütésváltásra is sor került közöttük.

Ötszáz kilogramm gépalkatrészt és szellőztető-berendezés alkatrészeit lopta el egy férfi az egyik, Szentes határában lévő telephelyről. A rendőrök később elfogták a tolvajt, és az alkatrészek egy része is előkerült.

Nyitott ajtókkal "várták" a tolvajokat a Rákóczi Ferenc utcában. Egy lezáratlan személygépkocsiból GPS-t és táskát emelt ki a tettes, a kár 50 ezer forint.

A Szentesi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó, 35 esztendős Biár Károly (képünk) ellen. A hajléktalan férfi azzal gyanúsítható, hogy Szentesen általa ismert személyektől – őket megtévesztve – készpénzt, illetőleg különféle kéziszerszámokat, egyéb tárgyakat kért kölcsön. Ezeket azonban a megbeszélt időpontra nem szolgáltatta vissza, valószínűleg értékesítette. Feltehetően a férfi további személyeket is hasonló módon rövidített meg.

A rendőrség kéri mindazon érintettek jelentkezését, akiket – 2010 decemberétől vagy az azt megelőző időszakban – a gyanúsított férfi a fentiekhez hasonlóan megkárosított. A rendőrség munkatársai várják azok hívását is, akik információval rendelkeznek Biár Károly tartózkodási helyével kapcsolatban. A Szentesi Rendőrkapitányságra a 63/561-310-es számon vagy a 107-es, 112-es segélyhívón tehetnek bejelentést, de személyesen is felkereshetik a rendőrséget a Kossuth L. u. 43. sz. alatti épületben. Tekintettel arra, hogy Biár Károly hajléktalan életmódot folytat, elképzelhető, hogy a fotóhoz képest akár ápolatlanabb és borostás is lehet.

H. V.