2011. február 18.

A szentesi lányok újabb pólós siker kapujában!

Hungerit-MetalCom Szen-tesi VK – Nautical Union Patrasz (görög) 15–12 (2–1, 4–5, 3–2, 6–4). Szentesi gólszerzők: Brávik, Miskolczi, (4-4), Takács, Kövér-Kis (3-3), Hevesi (1).

A női vízilabda negyeddöntő első mérkőzésén a vásárhelyi sportuszodában a szentesi csapat megtette az első lépést egy újabb, még nagyobb siker elérése érdekében.

A mérkőzés szurkolókat kiszolgáló, rendkívül izgalmas, gólokban gazdag, igazi sportcsemege volt. A mérkőzésre nem csak a csapatok, hanem a szurkolók is készültek. Mindenféle eszközzel síppal, dobbal, sálakkal felszerelve érkeztek, és adták meg az alaphangulatot. Szir-bik Imre polgármester és Magyar József, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója szintén a helyszínen szurkolt. A kezdést követően óriási tempót diktáltak a csapatok az első negyedtől. Ekkor már lehetett látni, hogy nincsenek könnyű helyzetben lányaink, mely a mérkőzés során be is bizonyosodott. Kezdetben ugyan vezettünk, de a görögök nem hagyták magukat, sőt 5–4-re még vezettek is! Óriási csatában tartották magukat és az eredményt is. Amikor lett volna lehetőségünk "elhúzni", jött egy-egy apróbb figyelmetlenség, vagy éppen a görögök jól "megtermett" centere, és nem sikerült megnyugtató előnyt szereznünk. Az utolsó negyedre 9–8-as szentesi vezetéssel érkeztünk. Ekkor azonban a Szentes új erőre kapott, és Miskolczi majd Brávik góljaival sikerült "elhúzni". 1,6 másodperccel a vége előtt a mérkőzés egyik legjobbja, Kövér-Kis Réka nem hibázott, és kialakította a 15–12-es végeredményt. A közönség – köztük a dobokkal felszerelt Patriot csapat – óriási ovációval, örömmel köszönte meg a csapat teljesítményét.

Zantleitner Krisztina, edző még a mérkőzés után is hatása alatt volt a játéknak illetve az elkerülhető hibáknak.

– A győzelemnek természetesen örülök, az elvárt győzelem, ami a továbblépés egyik alapeleme, az megvan. A lányok hajtottak, és lőttünk 15 gólt. A védekezésben, a két héttel ezelőttihez képest is voltak hiányosságaink, és ennek köszönhetően a görögök sok gólt lőttek. Többször figyelmetlenek voltunk, hibákat vétettünk, és elkerülhető gólokat kaptunk. Hibáinkat a görögországi visszavágóig ki kell javítanunk, ahhoz, hogy következő célunkat, a továbbjutást el tudjuk érni.

Garai Sz. Imre