2011. február 18.

Öt intézmény vesz részt a projektben

A Szentesi Művelődési Központ a TÁMOP-3.2.11/ 1020100251 számú, "Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységének támogatása" című pályázatán 34.424.032,- Ft-ot nyert. A projekt címe: "Csodák palotája" Szentes városában.

Varróné Szabó Ildikó, a művelődési központ igazgatója röviden összefoglalta a projekt lényegét. Az intézmény legfontosabb céljai között szerepel, hogy a Szentesi Művelődési Központ minél több gyermeknek, fiatalnak számszerűen is több lehetőséget tudjon biztosítani a tanórai és a tanórán kívüli szabadidős programokon való részvételre. A projekt alapfeltétele volt, hogy minimum 5 oktatási-nevelési intézménnyel kell az együttműködést kialakítani. A kiírás szerint olyan intézmények diákjai vehetnek részt, melyek közül egy olyan intézmény, melyben a tanulók legalább 30 százaléka hátrányos helyzetű (Klauzál Gábor Általános Iskola), egy vidéki intézmény (Koszta József Általános Iskola Derekegyházi Tagiskola), egy óvoda (Központi Óvoda), egy középiskola (Boros Sámuel Szakközépiskola), és egy általános iskola (Koszta József Általános Iskola).

A szakkörök esetében új foglalkozások megteremtésére lesz lehetősége az együttműködő intézményeknek, munkájukat, pl. anyag és oktatói költségek fedezésével tudja támogatni a pályázat.

A napközis foglalkozásokon belül olyan rendezvények kapnak helyet, amelyek új, egyedi ötleteken alapulnak. A pályázatból útiköltséget, étkezést, a kísérők díját is fedezni lehet, s közben a gyerekek aktív, kulturális programokon vehetnek részt.

A projekt által felkínált lehetőségek közül 6 heti szakkör; 30 havi szakkör; 5 verseny; 4 témanap és 3 témahét valósul meg az együttműködés keretein belül. A különböző programok megszervezésével felkeltik a gyermekek érdeklődését. Kreativitásukra, a kompetenciaterületek fejlesztésére, és a személyiségfejlődésükre is komoly hangsúlyt fektetnek.