2011. február 18.

Milyen a jó feleség?

A konyhában is jeleskedniük kellett a "fiatal feleségeknek"Férjek, feleségek, szülők és azok is, akik még csak "jelöltek", jól érezhették magukat, és hasznos tippeket kaphattak az ötödik alkalommal megrendezett Esküvő és Baba-Mama kiállításon.

Hagyományosan a megyeháza impozáns termei adták az évről-évre sokak által várt rendezvény helyszínét. Idén már mintegy 50 kiállító mutatkozott be, s kínálatukból lemérhető volt, hogy a házasságkötés köré mi minden épül. A szív alakú- és emeletes torták, ruhaköltemények, esküvői kellékek, virágkötészeti remekek mellett a rendezvény vonzerejét az is adja, hogy a szervezők a gyermeket vállaló párokra és a családokra is gondoltak. A kicsik készségfejlesztő játékokkal foglalhatták el magukat, míg a szülő, mondjuk a műköröm építő asztalánál szépült.

A sok stand megtöltése a Gladiátor Rendezvényiroda főnöke, Bertók Róbert és hitvese, Beáta érdeme, de mint a fiatalember mondja, nem is olyan egyszerű 100 kilométeres körből összehozni a vállalkozásokat. Annak ellenére, hogy az elmúlt öt évben kinőtte magát a rendezvény, a kezdettől fogva partnernek számító cégek mellé újakat bevonni rengeteg energiát, sok időt, tárgyalást, utazást, telefonálást igényelt, mondja Robi. Szerinte a vasárnap slágere a hammer limuzin volt, mely az első napon kisorsolt párt szállította a gyertyafényes vacsora helyszínére. Ugyanis értékes nyeremények is vártak a látogatókra a két nap folyamán, ehhez 4 csillagos környékbeli hoteleket kellett megnyerni, s a korábbi kiváló sportembernek ez is sikerült.

Minden évben van valamilyen kiegészítő esemény. Tavaly a koszorúslány-szépségverseny egyszerűen túlnőtte a rendezvényt, idén a fiatal feleségek vetélkedője volt az attrakció. A versengésre jelentkezők az elmúlt időszakban vidám selejtezőkön dönthették el, melyikük jut a döntőbe. Ketten maradtak a végére, Tóth Andrea és Petőné Kiss Henrietta, akikhez spontán – és nagyon bátor – jelentkezőként Molnár Rita csatlakozott. A vetélkedő során palacsintasütésben vetélkedtek, párjuknak nyakkendőt kötöttek, de arra is fény derült, a partnerük kedvenceit mennyire ismerik. Ha voltak is kisebb bizonytalanságok, egy valamiben nem tudtak hibázni: bekötött szemmel is könnyen rá tudtak akadni párjukra, pedig zavaró tényezőknek felsorakoztak melléjük egyéb "férjjelöltek" is. Drága tálcával, szépészeti szolgáltatásokkal és ajándékutalvánnyal távozhatott a győztes a vetélkedőről. A legrátermettebb feleség, Henrietta és férje, János három éve ismerik egymást, tavaly augusztus óta házasok. Rendszeresen látogatják ezt a rendezvényt, kedves emlékük, hogy múlt évben Valentin-napi vacsorát nyertek. Hogy milyen is a jó feleség? Henrietta szerint gondoskodó, mindenben helytáll, János a türelmet említette, mint fontos tényezőt, de abban egyetértettek: a jó feleség lesi férje minden kívánságát.

D. J.