2011. január 21.

Károsultakat keresnek

A szokásos trükköt alkalmazva, az áramszolgáltató munkatársának adta ki magát egy csaló a Mikecz utcában, és az idős házigazda figyelmét elterelve 70 ezer forintot lopott el a lakásból.

Rövid időn belül másodjára törtek be egy tanyába Szentes külterületén. Legutóbb 600 ezer forintot vittek el az asztalról (!), most valamivel keményebben meg kellett dolgozniuk a tolvajoknak a 153 ezer forintért, ezúttal ugyanis a terítő alá volt elrejtve a pénz.

Segítőkésznek mutatkozott, aztán elvette egy idős hölgy pénztárcáját, benne ötezer forinttal egy fiatalember Szentesen. A férfi segített tolni a zsákkal megrakott biciklit, ám később leemelte a kormányra akasztott táskát, és kivette a tárcát. A tettest elfogták a rendőrök.

Feljelentést tett az egyik kereskedelmi cég, hogy két mobiltelefon tűnt el az árukészletükből. A nyomozás során kiderült, hogy a tolvaj a cég egyik alkalmazottja volt, aki további öt készüléket lopott el munkaadójától. A férfi ellen lopás miatt indult büntetőeljárás. A lopott áru értéke eléri a 250 ezer forintot.

PDA-készüléket loptak el egy taxiból az Ady Endre utcában. A tettes betörte a bal első szélvédőt, majd elemelte a 77 ezer forint értékű berendezést.

50 ezer forintot ért az a műszaki berendezés, melyet Eperjesen, az egyik lakóház melléképületéből vittek el a tolvajok.

Előzetes letartóztatása mellett folyik büntetőeljárás az ellen a szentesi nő ellen, aki az elmúlt időszakban több alkalommal ment be lakóházakba azzal az ürügygyel, hogy a tüzép-telepet keresi, és sódert, cementet szeretne vásárolni. Az ott lakók figyelmét elterelve számos alkalommal pénzt lopott tőlük. Az egyik alkalommal a nőt el akarta küldeni az idős házigazda, ám a gyanúsított nem hagyta el a helyszínt, sőt, kiforgatta a sértett zsebeit, majd dulakodni kezdtek, és amikor az asszony a földre esett, bement annak lakásába, és átkutatta azt. A házból végül nem vitt el semmit, ennek ellenére – a lopás mellett – rablás bűntett kísérlete miatt folyik az eljárás ellene. A rendőrség gyanúja szerint elképzelhető, hogy van olyan bűncselekmény, melyet a gyanúsított követett el, de a károsultak nem tettek bejelentést róla. A nyomozóhatóság munkatársai kérik, hogy akinél a képen látható nő a fenti okokra hivatkozva megjelent, és megkárosította őket, akkor tegyenek bejelentést a Szentesi Rendőrkapitányságon, a 63- 561-310-es telefonszámon.