2011. január 14.

Öngyilkosságok hete

"Munkával" töltötték a bűnözők a szentestét - tudtuk meg a Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. A tolvajok Nagytőke külterületén december 24-én, este háromnegyed 11 körül egy öntözőberendezés kábelvezetékét vágták le és a villanymotort is megbontották. A rendőrök sem tétlenkedtek, nem sokkal később elfogták a négy elkövetőt.

Szintén ezen a napon történt, hasonló időpontban, hogy egy, az Aulich utcában lévő ház tulajdonosa egy gázpalackot robbantott fel öngyilkossági szándékkal. Később egy másik palack is berobbant, az elkövető súlyos sérüléseket szenvedett. Ellene a rendőrség közveszély okozás miatt indított eljárást.

Még december végén tettek feljelentést a Közútkezelő Kht. munkatársai, hogy a 45-ös főút mellett található hófogó rácsokat megrongálták. A tolvajok a tartóvasakból vittek magukkal tizenhárom darabot.

Elloptak egy Audi A8-as személygépkocsit december 27-ére virradóra Szentesen, de csak január 4-én jelentette be a történteket az autó gazdája a rendőrségen. A járművet később Szentes és Kun-szentmárton között, értékes alkatrészeitől megszabadítva találták meg a rendőrök. A kár eléri az egymillió forintot.

Január 6-án ismét egy idős és hiszékeny lakos vált a csalók áldozatává. A bűnözők újra a DÉMÁSZ munkatár-sainak adták ki magukat, pénzvisszafizetést ígérve nyertek bebocsátást a sértett lakásába és - annak figyelmét elterelve - 400 ezer forintot loptak el tőle. Nem lehet elégszer elmondani, hogy a szolgáltató cégek nem visznek házhoz készpénzt, ne dőljenek be a csalók hazugságainak, mert az otthon tartott tíz- és százezrek könnyen átvándorolhatnak a tolvajok zsebébe.

Egy nagymágocsi sertéstelep szerszámos konténeréből 800 ezer forint értékű műszaki berendezést vittek el.

Három rendkívüli haláleset miatt is közigazgatási eljárás keretében indított vizsgálatot a Szentesi Rendőrkapitányság. Január 2-án önakasztáshoz riasztották a nyomozókat egy hétvégi házhoz, a Bocskai utcában egy férfi vetette a mélybe magát az ötödik emeletről, január 10-én pedig egy nő ugrott a Kurcába a Makai-hídról. Bár ennek az esetnek szemtanúi is voltak, és azonnal riasztották a mentőket, a tűzoltókat és a rendőrséget, a hölgy életét már nem sikerült megmenteni.

H. V.