2011. január 14.

Kis kukta

Almás töltött paprika

Hozzávalók 4 személyre: ételízesítő, őrölt bors, só, 2 evőkanál étolaj, 2 dl tejföl, 3 paradicsom, 8 tölteni való paprika, 1 alma,1 zsemle, 2 tojás, 1 vöröshagyma, 40 dkg darált sertéshús.

Elkészítése: Egy evőkanál olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Ráteszszük a darált húst, sóval, borssal, Vegetával fűszerezzük, majd 10-15 percig sütjük, pároljuk. Kicsit lehűtjük, és hozzáadjuk az egyik tojást, az áztatott és kifacsart zsemlét meg az apró kockákra vágott almát. Jól összekeverjük, és megtöltjük az előkészített, kicsumázott paprikákat. Kiolajozott tűzálló tepsibe rakjuk, a paradicsomokat felkarikázva a tetejére tesszük. Meglocsoljuk a maradék tojás és a tejföl keverékével, forró sütőbe rakjuk, és körülbelül félóra alatt szép pirosra sütjük.

Friss vörös-káposzta-saláta

Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg gyöngyhagyma, 30 dkg vegyes saláta, 30 dkg vöröskáposzta.

Öntet: só őrölt kömény citromlé 1/2 dl olívaolaj kristálycukor

Elkészítése: A káposztát vékony csíkokra szeleteljük, a salátákat megmossuk és megszárítjuk, majd a levétől lecsepegtetettgyöngyhagymával együtt mindent egy salátástálba teszünk. A hozzávalókat lazán, de alaposan összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a salátaleveleket.

Öntet: Az olívaolajat pár csepp citromlével, egy pici sóval, cukorral és őrölt köménnyel összekeverjük, tálalás előtt ezzel a citrus-dresszinggel ízesítjük a salátánkat.