2010. december 23.

Értékes programokat nyújtottak a gyerekeknek

Tavasszal adtunk hírt arról, hogy a Szentes Város Felsőpárti Óvodásaiért Alapítvány félmillió forintot nyert egy sikeres pályázatnak köszönhetően a Kovács Gábor Művészeti Alapítványtól. Az összeget az év során rendezvényekre szerették volna felhasználni, ezekkel kapcsolatban kaptunk tájékoztatást Geréné Dunaháti Vas Mártától, a Kertvárosi Óvoda intézményvezetőjétől.

Hét évvel ezelőtt olyan rendezvénysorozatot indítottak el, amelyek lehetőséget adnak a szabadidő hasznos eltöltésére, a szülő-gyermek kapcsolat erősítésére, valamint a környezettudatos magatartás és az egészséges életmód iránti igény kialakításában is segít. Idén az első rendezvényük a Gyermeknap volt május 15-én. A programot az időjárás miatt a megszokottól eltérően nem a Damjanich utcai óvoda udvarán, hanem a Damjanich iskola tornatermében rendezték. A "Barangolás a víz világában" címet viselő napon közel 150 gyermek vett részt. Június 11-én a Széchenyi ligetben került sor a Madarak és fák napja rendezvényre. Tekintettel arra, hogy az alapítvány elkötelezett a környezettudatos magatartás kialakítása mellett, a programot ennek jegyében állították össze. A gyermekeknek és szüleiknek különböző feladatokat lehetett teljesíteni, melyek mind a környezetvédelemhez, a liget élővilágához, a környezetünkben élő és megfigyelhető növényekhez és állatokhoz kapcsolódtak. Szeptember 25-én Családi egészség- és sportnapot szerveztek a Rákóczi utcai óvodában. Az ez évre tervezett rendezvények közül erre kívánták a legnagyobb hangsúlyt fektetni. Külön öröm volt, hogy az ovi ekkor jelentette be, hogy elvállalva a Vöröskereszt felkérését bázisóvodaként segíti a helyi Vöröskereszt munkáját. Október 9-én volt az idei utolsó rendezvényük, az Állatok világnapja a Damjanich utcai óvodában.

Az elmúlt egy évről Geré-né Dunaháti Vas Márta elmondta, hogy a KOGART támogatásával igényes, értékes programokat biztosíthattak a gyermekeknek és a családoknak. A rendezvények népszerűek voltak, programjaikon alkalmanként átlagosan 130-150 gyermek vett részt. Csak pozitív visszajelzéseket kaptak és a folytatás iránti igény is megfogalmazódott. Úgy vélik, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány nemes feladatot vállat azzal, hogy olyan alapítványokat támogat, akik segíteni szeretnének a környezetükben élőknek. Az óvónők nemrégiben ismét benyújtották a pályázatukat, bízva abban, hogy az idén lebonyolított színvonalas programok alapján jövőre is a szerencsés kiválasztottak között lehetnek.

Králik Emese