2010. november 19.

Élmény volt ez a mérkőzés!

Női együttesünk, a Hungerit-MetalCom Szentesi VK is gyűjtögeti a pontokat, Zantleitner Krisztina csapata előbb a Honvédot ütötte ki 19–1-re, majd a Heraklész Utánpótlás Válogatott ellen nyertek 17–2-re Győri EszterékNagyszerű hangulatú mérkőzésen győzte le a Debrecen csapatát a Bodrogi Bau Szentesi VK férfi vízilabdacsapata a bajnokság legutóbbi játéknapján a ligeti uszodában. A Szentes – a 8–7-re megnyert mérkőzésen – mindössze egyszer, de a legfontosabb pillanatban vezetett, így hoszszú hónapok után ismét győzelemnek örülhettek a szentesi szurkolók. A Patriots és a Köménymag szurkolói csoportok hangos buzdításával mintegy tíz debreceni drukker vette fel a küzdelmet, így pompás medence-parti körítés mellett kezdődhetett a történelmi mérkőzés. A két csapat korábban soha nem találkozott egymással bajnokin.

A találkozót a vendégek kezdték jobban, a román idegenlégiós, Dunca tarthatatlannak bizonyult a centerposzton. Szerencsére Turzai Gábor is hasonlóan jó formában volt, így kettejük gólpárbaja után 2–2-vel zárult az első negyed. A második nyolc perc első fele a Debrecené volt; két gólos előnyhöz jutottak a vendégek, aztán ismét Turzai villant, majd Németh Dániel egyenlített, így kezdődhetett minden elölről. A nagyszünetet követően elcsendesült a hazai publikum, mivel komoly előnyre tett szert Gyöngyösi András edző együttese, három góllal lépett el ekkor a Bodrogi Bautól a civisváros csapata. A meccsnek szerencsére még nem volt vége, a mieink hihetetlennek tűnő hajrát produkálva utolérték, majd Józsa révén átvették a vezetést. Akadt még helyzet mindkét oldalon, de a találkozó ezen időszakában jól védekezett a Szentes, és mivel Horváth Tamás kapus is szenzációs napot fogott ki, már nem született újabb debreceni gól.

A 8–7-es siker azt jelenti, hogy egy esztendővel a legutóbbi győzelem után ismét nyert bajnoki mérkőzésen a férfi vízilabdacsapat. Tóth László edző a mérkőzés után elmondta, reményei szerint nem kell majd újabb egy évet várni a következő sikerig. Játékosai minden tiszteletet megérdemeltek, hiszen három gólos hátrányból álltak talpra és fordították meg a mérkőzést, ami arról tanúskodik, hogy a csapatnak van tartása, tudnak fizikai és lelki tartalékokat mozgósítani a mérkőzés nehéz periódusaiban is. Ez volt az a teljesítmény, amire a jövőben építeni lehet. Győzelmével a Szentes elkerült a tabella utolsó helyéről.

H. V.