2010. november 5.

Hinni kell a sikerben

Eredményes szilveres hétvégék

Mikes Anna és László Csaba a világbajnokságon is éremesélyesekAz, hogy négy versenyen is megfordulnak egy hétvégén, az átlagos kategóriába sorolható a Szilver TSE táncosainál, de az elmúlt hetekben átlagon felüli eredményekkel. A tíz-tánc világbajnokság is közeledik, s úgy tűnik, nagyon komoly eredményre van kilátás Bécsben.

Időrendben haladva a következő sikereket érték el a Szilver párosai: október 18-án Szombathelyen junior II. országos bajnokságon standard B kategóriában 2. lett Horváth Kornél Juhász Kittivel, 3. Borda Ádám Korom Eszterrel. Ezen a napon IDSF-open versenyt is rendeztek, melyet Szepesi József új partnerével, Farkas Bettinával megnyert, hatodik helyen végzett Nagy Gergő Páli Viktóriával. Október 23-án a lengyelországi Elblag volt a helyszíne a standard táncok formációs világbajnokságának, ahol a Szilver táncosai 16 csapat közül a 10. helyet szerezték meg. Az eredmény részesei: Bődi Dénes-Zsíros Gabriella, Borbás Csaba-Szűcs Liliána, Kósa András-László Szilvia, Török László-Makan Zsuzsanna, Vida György-Túri Bernadett, Kis Vencel-Bori Ildikó, Bugyi Bence-Kinyik Flóra, Schwartz Péter-Prozlik Anna. Felkészítőjük: László Csaba és Szatmári-Nagy Szilvia.

Október 30-án Pozsonyban kimagasló szilveres siker született: az IDSF international open standard versenyen első helyezést szerzett a magyar bajnok László Csaba és Mikes Anna, akik latinban is megszerezték a 6. helyet. A csehországi Cheb városa a következő helyszín, ahol B, A, S kategóriás open versenyen standardben és tíztáncban is a 3. helyen végzett Tapodi Richárd Borbás Juliannával, akik tíztáncban latinban 7.-ként zártak.

Az ifjúsági országos bajnokságon, Székesfehérváron minden kategóriában az első háromban végeztek a Szilver ifjú versenyzői, akárcsak a békési hobby-versenyen, ahol a művészeti iskolák legjobbjai mutatták meg, mit tudnak.

Mindemellett országszerte több alkalommal is felléptek a Szilver táncosai az árvízkárosultak javára.

A várva-várt bécsi tíztánc vb-re jó ráhangolás volt a fentebb említett pozsonyi diadal, de addig László Csaba és Mikes Anna még a Nagyvárad Openen is érdekelt, sőt Olaszországba is kiutaznak három napra órákat venni profi világbajnok tanáruktól, Mirko Gozzolitól. A páros eddig is a csúcs közelében járt, két Európa-bajnoki bronzérmet már fel tudnak mutatni, világbajnokságról pedig egy negyedik helyezéssel büszkélkedhetnek. A kettős férfitagja most reálisan a 2.-4. helyre várja magukat. Ennél optimistábban nyilatkozott Szatmári-Nagy Szilvia, aki a mindig kétes kimenetelű pontozás és sportdiplomácia ellenére azt mondja, akár nyerhetnek is Csabáék, csak el kell hinniük, hogy sikerül. A 4. helynél előrébb végezve mindenképpen sporttörténelmi tettet hajtanának végre, vagyis az eddigi legjobb magyar eredményt érnék el tíztáncban. Lapunk a november 20-i versenyről a tervek szerint a helyszínről tudósít.

(darók)