2010. október 29.

Kétmilliós lopás a Deák Ferenc utcában

Egy hallássérült, idős ember kifosztása miatt nyomoznak a rendőrök ismeretlen tettes ellen, tudtuk meg a Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. A férfi lakásába október 19-re virradóra hatolt be a tolvaj, aki 200 ezer forint készpénzzel távozott a házból.

Komoly mennyiségű halat, 60 kiló pontyot és 10 kilogramm szürkeharcsát emelt ki a lapistói út melletti halastóból három férfi, akiket később elfogtak, majd előállítottak a rendőrök.

6 ezer forint tűnt el az egyik helyi középiskola öltözőjéből az elmúlt kedden délután, míg a polgármesteri hivatalban egy hölgy pénztárcáját lopták el – miközben hivatalos ügyét intézte –, benne 55 ezer forint készpénzzel és személyes iratokkal.

200 ezer forintnyi aranyat és 300 ezer forint készpénzt loptak el egy Nagy Sándor telepi házból. Az épületbe a garázsablakon keresztül hatoltak be a tolvajok.

Ennél is többet, több millió forintot vittek el egy Deák Ferenc utcai házból. A tolvajok október 16-a és 21-e között az otthon tartott 2 millió 90 ezer forintot és 30 eurót tulajdonítottak el.

Súlyos testi sértés miatt indult eljárás egy hétfői, Tompaháton elkövetett verekedés ügyében. Egy hölgy volt élettársa úgy megverte a nő jelenlegi párját, hogy az nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést, alkartörést szenvedett.

Számítógépet és a hozzá tartozó monitort loptak el egy Korsós sori házból a hét elején. A bűnözők a délutáni órákban, az ablakon keresztül jutottak be a szobába.

600 libát loptak el Eperjesről, az egyik kft. telephelyéről kétmillió forint értékben keddre virradóra.

Három használt vízmelegítő bojlert loptak el a Sáfrán Mihály utcából, az egyik bekerített udvarról. A nyomozók ebben az ügyben is már nagyon közel járnak az elkövető személyének megállapításához.

200 ezer forint értékben tulajdonítottak el négy gázpalackot, fémüstöt, fém szőlőprést, 40 kilogramm fagyasztot húst és négy baromfit a bűnözők az egyik, Kispatéi út melletti ingatlanból.

H. V.