2010. október 29.

Szerdán kezdődik a lomtalanítás

A lomtalanítás keretében az érintett városrészben a kijelölt napokon reggel 7 órától helyezhetik ki a lakosok a feleslegessé vált használati tárgyakat, bútorokat és háztartási eszközöket az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon. Nem tartozik a lomtalanítás körébe, és nem szállítják el a földet, a törmeléket, a salakot, a trágyát, a szalmát, a fóliát, a veszélyes hulladékokat, a gumiabroncsot, a heti szemétszállításba tartozó háztartási szemetet és az elektronikai készülékeket. A lom elszállítása csak egyszer, a megjelölt napon, fennakadás esetén a következő napon történik.

Észrevételével kapcsolatban keresse a városellátó intézményt a Kossuth tér 6. szám alatt vagy a 63/313-343 számon.

Az intézmény felhívja a lakosság figyelmét, hogy a lomtalanítás alatt a rendszeres zöldhulladék gyűjtésben elmaradások várhatóak. A lomtalanítás költségeit a rendszeres szemétszállítás díjából fedezik, ezért a rendezetlen, szüneteltetett szerződésű, illetve díjhátralékos ügyfelektől nem szállítják el a lomot.

November 3., szerda: Felsőpárt I.: Kiss E. – Vasvári P. – Munkás – Vörösmarty – Rákóczi F. – Damjanich J. – Dózsa Gy. u. által határolt terület.

November 4., csütörtök: Felsőpárt II.: Vörösmarty M. – Korsós sor – Kolozsvári – Attila – Rákóczi F. utca által határolt terület, beleértve az Apponyi teret.

Nagyhegy: Nagypatéi dűlő – Nagyhegyszéli u. – Szarvasi út által határolt terület.

November 5., péntek: Sárgapart: Derzsi K. J. – Rákóczi F. – Batthyány – Sima F. – Nádas sétány – Boros S. – Szalai – Dessewffy A. utcák által határolt terület.

Kertváros, Lakótelep: Csongrádi út és a Kurca által határolt terület, beleértve a Kertvárosi lakótelep, illetve a Kiss Zs. – Balogh J. – Hegedűs L. – Kurca sor által határolt terület.

November 8., hétfő: Szeder telep, Termál telep, Gázos kövesút: Csongrádi út – Dr. Négyesi L. – Esze T. – Dr. Váradi L. – Tiszavirág – Kurca-parti út által határolt terület.

Berekhát: Téglagyári – Ipartelepi – Mágocsi – Vásárhelyi út által határolt terület, va-lamint a Knézich és a Schweidel J. utca.

Vajda telep: Vajda telep, Magyari I., Lavotta, Dankó P., Bihari sor, illetve az Akácfa u. – Epres sor – Csaba utca.

November 9., kedd: Kisér: Kossuth – Liget sor – Szt. Anna – Örvény sor – Kis – Gergely – Teleki – Mentő – Dugonics – Mentő sor – Árpád – Ürge – Gógány – Kéreg – Báthory – Vásárhelyi út – Petőfi utca által határolt terület.

November 10., szerda: Városközpont I.: Batthyány – Rákóczi F. – Kossuth – Ifjúság sétány – Tóth J. – Sima F. utca által határolt terület.

November 11., csütörtök: Városközpont II. – Alsópárt: Kossuth – Koszta – Attila – Nagyvölgy sor – Sopron sor – Vecseri – Temető – Sarló – Vásárhelyi – Petőfi utca által határolt terület.

November 15., hétfő Nagytőke, Magyartés; november 16., kedd: Kajánújfalu, La-pistó, Dónát (a településekről csak akkor szállítják el a lomot, ha van szemétszállítási szerződésük a lakosoknak.).

Az intézmény lehetőséget biztosít azoknak az ingatlantulajdonosok, akik nem helyezik ki az ingatlan elé a lomot, hogy a berki hulladéklerakónál november 6-án, szombaton reggel 8 és 15 óra között díjmentesen elhelyezhetik.