2010. október 29.

Minden csak most kezdődik

Fivérek: hogyan tovább a Megasztár után?

A Megasztár című műsor 5. szériájától legutóbb a Csongrádot és Szentest egyaránt képviselő Fivérek zenekar kényszerült búcsúzni, de nincs okuk az elkeseredésre. Egyrészt, mert a három gitáros testvér, Seres Antal, Róbert és Krisztián Szólik Tibor dobossal és Jámbor Béla basszusgitárossal az Év zenekarának bizonyultak, másrészt azt a fergeteges hangulatot, amit a tehetségkutató műsor arénájában teremtettek, ha minden jól megy, a továbbiakban más koncertszínpadokon is megteremthetik, szerte az országban.

– Lélekben fel voltunk arra készülve, hogy ez lesz az utolsó szereplésünk az adásban, s úgy gondolom, emelt fővel távoztunk a Mega-sztárból, – mondta Seres Antal két nappal a verseny után, már itt, városunkban. A legidősebb fivér elárulta: – Folyamatosan arról beszéltünk egymás között: "gyerekek, ezt nagyon jól meg kell csinálni, lehet, hogy az utolsó lesz".

A stílusváltással megmutathatták másik, kevésbé ismert oldalukat is. Az Ünnep című dallal visszanyúltak a kezdetekhez, úgy látják, szépen sikerült a búcsújuk. Művészeti vezetőjük, Ombodi Csilla a kiesést azzal is magyarázza, hogy szerinte a versenytársak élete köré lehetett valamit fonni, a fiúk pedig talán nem voltak eléggé "érdekesek", hiába kiváló zenészek.

A produkció vezetőitől azt a választ kapták, nekik nincs arra szükségük, hogy kreáljanak valami eladható sztorit róluk. Ha valakire külsőségeket akasztanak, az mindig gyorsan lecseng, s ők már egyébként is régen elhatározták, hogy nem ezt az utat akarják járni. Kicsit ugyan elmozdultak ebbe az irányba, amikor Róbert újszülött kisfiát bemutatták a tévében. Ez vitát is váltott ki a zenészek között, bár tudták, elkerülhetetlen a lépés. Egyik társuktól is kaptak útravalóul egy megjegyzést. Kállay-Sanders András (akivel nagyon jó kapcsolatuk alakult ki, s akinek a továbbiakban a legjobban szurkolnak a fiúk) a műsor végeztével megvárta, míg kimegy a közönség, és azt mondta Antalnak: "Nem kell elkeseredni, nincs vége, még csak most kezdődik!"

A fivérek úgy fogták fel a műsorban való szereplést, hogy jó lehetőség volt bemutatkozni. Bár a hétről-hétre tapasztalt, adrenalin-szintet emelő pillanatokat, amelytől Antalt, mint fogalmaz, még mindig kirázza a hideg, s azt, hogy kétmillió ember nézze őket, már maguk mögött hagyták.

Hogy miért döntött úgy a zsűri, hogy egy kislányt juttat tovább, és nem a rutinos zenészeket? A Fivérek sejtése az, hogy a zsűri már szívesen látná őket koncertszínpadokon. Tény, hogy fellépési lehetőségeket hozott számukra a műsor, médiaszereplések, majd üzleti tárgyalások vártak-várnak rájuk. Csilla úgy tudja, a tévécsatornát már sokan megkeresték, felfokozott érdeklődés tapasztalható a Fivérek iránt. S ott van mögöttük a Mag-neoton kiadó is, amellyel két éve dolgoznak, s készen vannak már egy nagy-lemeznyi anyaggal.

Ezért is kérik a rajongóikat, ne keseredjenek el, fognak még velük találkozni, kedd esténként például a budapesti B7 klubban a többi megasztárossal együtt lépnek fel, s a decemberi végső döntőben is biztosan szerephez jutnak.

– Azt, hogy 2010 legjobb zenekara lettünk, mint a legtovább jutó együttes, nem fogjuk kihangsúlyozni, mert ez a büszkeség mellett óriási felelősség is. Sokat le kell még tennünk az asztalra, hogy ezt a címet tényleg kiérdemeljük, – magyarázza Antal, aki elismeréssel beszél kitartó rajongóikról. Egyedül az ő zenekaruk tudott hétről-hétre buszt indítani, hogy szentesi és csongrádi szurkolóik jelen lehessenek a helyszínen. Ombodi Csilla, aki a kezdetektől felkarolta őket, annak is örül, hogy a fiúk nem vettek fel sztárallűröket, ugyanazok maradtak, akiket annak idején elindított. S a "karneváli ruhát" levéve mostantól újra önmaguk lehetnek.

(darók)