2010. október 22.

Öt óra alatt elfogták az ékszerbolt kirablóját

Egy fegyvernek látszó tárggyal rabolta ki az autóbusz-pályaudvar melletti ékszerboltot kedd délután egy férfi és onnan 2,5 millió forint értékben ékszert vitt magával. A gyanúsítottat öt órával később, este hét óra előtt fogták el Kecskeméten az ottani kollégák segítségével a szentesi nyomozók. A férfi kihallgatása során beismerte tettét. Az ellopott ékszereket egyelőre keresik a rendőrök.

400 ezer forint értékű bőr lószerszámot loptak el egy nagytőkei tanyából. A melléképületbe behatoló tolvajok október 12-ére virradóra követték el a bűncselekményt.

Két telefont és négy kerékpárt tulajdonítottak el a bűnözők néhány nap leforgása alatt városunkban. Az egyik telefonkészülék egy iskola folyosójáról, a másik egy szórakozóhelyen, a sértett táskájából tűnt el. A kerékpárok közül két bringa egyenként 50-50 ezer forintot ért, mindkettő Csepel Cruiser típusú. Az egyik a Művelődési Központ melletti kerékpártárolóból, a másik a Móricz Zsigmond Művelődési Ház mellől tűnt el.

Betörők jártak egy Kisér utcai ingatlanban. A tettesek a nyitott ajtón keresztül hatoltak be a szobába, ahonnan műszaki cikkeket és ruhaneműt vittek magukkal 100 ezer forint értékben. A tolvajokat később elfogták, kihallgatásuk során pedig az is kiderült, hogy két, korábbi bűncselekménnyel is alaposan gyanúsíthatóak.

40 ezer forintos, egyedi megrendelésre készült bronzvázát loptak az egyik városi temetőből, a tetteseket még keresik a rendőrök.

Ismeretlenek vágták ki egy magántulajdonban lévő erdő egy részét Nagytőke mellett. Az illegális favágók 28 akácfát vittek magukkal, a kár pontos értékének megállapítása folyamatban van.

Súlyos testi sértés alapos gyanúja miatt nyomoz a Szentesi Rendőrkapitányság egy szegvári férfi ellen, aki volt élettársának jelenlegi párját ütötte meg úgy, hogy annak eltörött az orra.

Újabb hiszékeny mobiltelefon-használó esett áldozatul a csalóknak. A későbbi sértetett az egyik mobilszolgáltató nevében hívta fel egy ismeretlen, nagy nyereményt ígérve. Cserébe mindössze annyit kértek tőle, hogy vásároljon feltöltőkártyát 21 ezer forint értékben, majd annak kódjait diktálja be egy adott telefonszámra. A naiv mobilos ezt megtette, feltöltve ezzel egy vadidegen telefonját. A beígért nyereményből persze nem lett semmi, ráadásul elbukott 21 ezer forintot is.

Betörők jártak egy Jókai és egy Deák Ferenc utcai házban. Az előbbi helyszínről 10 kg őrölt paprika és 130 ezer forint készpénz, a másik lakásból gázpalackok és hosszabbító tűnt el.

H. V.