2010. október 22.

Az üdülőközpont sajtóközleménye

Tájékoztatom a tisztelt érintett vendégeket, hogy az október 17-én vasárnap, a szentesi uszoda 33 méteres medencéjében felmerült panaszra belső vizsgálatot indítottam. Az adott napon a medencében vízilabda mérkőzést játszó gyerekek közül kettőt aznap este a kórház gyermekosztályán megfigyelésen tartottak nyálkahártya- és tüdőirritációval, majd hétfő délután hazaengedték őket, jól vannak.

A kórház jelzésére az illetékes szakhatóság, az ÁNTSZ Szentesi, Csongrádi, Kisteleki Intézete, a hétfői napon helyszíni ellenőrzést tartott. A jegyzőkönyv szerint a medence különböző pontjain a víz szabad klórértékei eltérést mutattak, átlaguk a megengedett érték alatt volt, a víz ph-értéke megfelelő volt. A vizsgálat megállapította, hogy a vízforgató hatásfoka nem kielégítő, annak műszaki felülvizsgálata illetve cseréje szükséges, továbbá, hogy a medence gépészeti műszaknaplójában a szükséges medencevíz vizsgálatokat előírás szerint vezetjük, az abban található határértékek megfelelőek. A medencében az eset időpontját megelőzően edzések folytak, valamint fürdővendégek is igénybe vették, részükről panasz nem érkezett.

Az ÁNTSZ helyi szervezete 2010. október 18-án hozott határozata a 33 méteres medence üzemelését azonnali hatállyal felfüggesztette és a medence vízforgató berendezésének felülvizsgálatát rendelte el.

A szükséges és előírt intézkedéseket azonnal megkezdtem, uszodatechnikai szakértő cégek bevonásával műszaki felülvizsgálat indult el a probléma mihamarabbi kezelésére. A felülvizsgálat során megállapították, hogy a jelenlegi vízforgató 18 éve, a szakhatóság engedélyével, megfelelően üzemel.

Az ÁNTSZ helyi szervezete, a Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. 33 méteres medence üzemelési szabályzat módosításának kérelmére, 2010. október 21-én újabb határozatot hozott, mely szerint a 33 méteres medence üzemelési szabályzatának módosítását 2011. január 31-ig ideiglenesen jóváhagyta. A határozat értelmében ezen időpontig a medence töltő-ürítő rendszerben működik az erre vonatkozó jogszabályi feltételek szigorú betartásával, kizárólag a megfelelő hatékonyságú vízforgató berendezés felszereléséig, de legkésőbb a fent nevezett időpontig.

A fenti határozat és a vonatkozó jogszabályok értelmében a 33 méteres medence a következő feltételekkel és időszakokban használható: október 23. szombat 12-20 óráig, október 24. vasárnap 08-20 óráig, október 25. hétfő 07-21:30 óráig

A továbbiakban a következő heti rendszerességgel működik: hétfő, kedd, szerda zárva, csütörtök, péntek nyitva 07:00-21:30, szombat, vasárnap nyitva 08:00-20:00.

Ez alapján a nyitvatartási időszakok október-november hónapra következők: október 28.-31., november 4.-7., november 11.-14., november 18.-21., november 25.-28.

További tájékoztatást a helyszínen, a www.udulokozpont-szentes.hu oldalon és a helyi médián keresztül tudhatnak meg.

Deák Albert ügyvezető