2010. október 8.

A Fidesz jobb eredményre számított

Az önkormányzati választás estéjén kiderült, hogy 5 egyéni önkormányzati képviselő és egy kompenzációs listán bekerült önkormányzati képviselő foglal helyet a következő négy évben a képviselő-testületben a Fidesz részéről.

Az eredményeket értékelve vasárnap este Farkas Sándor a párt helyi elnöke lapunk kérdésére elmondta: ennél jobb eredményre számítottak, hét egyéni mandátumot szerettek volna elérni. Minden rájuk szavazónak köszönik a bizalmat!

- Úgy gondoltuk, hogy az emberek jobban átérzik, hogy milyen lehetősége van a városnak. Látva a képviselőjelöltjeinket, látva azt a rengeteg embert, akik segítettek, más eredményre számítottunk. Az egyik legkomolyabb kampányt folytattuk az önkormányzati választásokon, kerestük az embereket, sokakkal találkoztunk, számos programot szerveztünk, kikértük a szentesiek véleményét. Tudjuk, hogy nehéz lesz a képviselő-testületben a ránk szavazók elképzeléseit érvényesíteni, de mindent megteszünk ennek érdekében - nyilatkozta Farkas Sándor.

A képviselő-testületben már korábban is helyet foglaló Antal Balázs Tibor körzete tulajdonképp megduplázódott az idei önkormányzati választásokon. Az ő értékelésében a Fidesz jelöltjeire leadott szavazatok, a választók bizalma arra kötelezi a bejutott önkormányzati képviselőket, hogy harcoljanak a városért.

Sipos Antal úgy gondolja, hogy megsokszorozódott a feladat, a körzetek bővülésével kiváltképp, hiszen a Felsőpárton is rengeteg a probléma. Az első önkormányzati képviselői ciklusát kezdő Bujdosó Tamás a már látható nehézségek ellenére mégis bízik abban, hogy képviselni tudja a választók érdekeit. A szintén most először indult, és a szavazók bizalmából a városvezetésbe került dr. Chomiak Waldemar szerint nehéz lesz a feladata ellenzéki képviselőként, de mindenkor a választói érdekeit tartja szem előtt.

- Az elmúlt 16 évben soha nem képviseltette magát ilyen arányban a polgári oldal a szentesi önkormányzatban. Az egyéni körzetek felét megnyertük. Ígérni csak azt tudjuk, hogy a ránk szavazó polgárok gondjait, problémáit minden esetben a képviselő-testület elé tárjuk. Mindamellett hálásan köszönjük a választópolgárok támogatását, különösen azokét, akik a változás iránti elhivatottságuknak szavazatukkal is nyomatékot adtak - mondta Halmai István.

Kozák János a következő gondolatokat fűzte az eredményekhez: Hajszálon múlt, hogy nem tudtunk több képviselőt juttatni a városvezetésbe. Alapvetően meglepett a baloldal mandátum aránya. Szirbik Imre polgármesternek nehéz dolga lesz a következő 4 évben. Továbbra sem lesz meg a támogatói háttere a megyénél, a kormány pedig nem áll mögötte.