2010. október 8.

K.O.-s meccsek estéje

Aki a látványos kiütéses győzelmekért rajong, igazán jól szórakozhatott a 10. nemzetközi küzdősport fesztiválon, hiszen a profi bokszmeccseken csak a főmérkőzés ment végig. A Bertók Róbert által a városunkban életre hívott gálák sora tavaly megszakadt, a mostani viszont azért is "A visszatérés" elnevezést kapta, mert a legsikeresebb hazai profi boksz menedzser, Rácz Félix a golf területén tett kitérő után most ismét az ökölvívásban próbálkozik.

Szokásosan telt ház fogadta a sportcsarnokban a thai boksz, a K 1, illetve a profi ökölvívás szabályrendszerében ringbe lépő sportolókat, köztük két helybeli küzdővel. Sajnos, Varjas Zsolt – akinek ez volt az első low kick mérkőzése –, és Závogyán Csaba – neki a második –, egyaránt kikaptak, Csaba ráadásul elszenvedője volt egy K.O.-s meccsnek. Ígéretesnek indult a nehézsúlyú bokszolók 12 menetesre kiírt csatája az UBO interkontinentális címéért, de a 130 kilós Tóth László már az első felvonásban megálljt parancsolt a 96 kilogrammos Németh Mihálynak.

A mázsás pofonok után a váltósúlyú ír Heffrnon magyar ellenfelet küldött padlóra, a korábbi világbajnok, a gálára Kótai Mihály helyett beugró középsúlyú Matolcsi József pedig szerb riválist ütött ki egy percen belül.

Sinka Zsolt Guiness-rekorder ugyan nem bokszolt, de nagy tapsot kapott köracél hajlítgatásáért a ringben. Az erős ember egy év leforgása alatt 22 rekordjavítást ígér.

Bertók Róbert és a profi boksz világától négy éve éppen Szentesen búcsúzó, s most ugyanitt visszatérő Rácz Félix együttműködése nem csak ringen kívül bizonyult sikeresnek. Ugyanis városunk kick-box világbajnoka és ökölvívó magyar bajnoka elvállalta a Felix Promotion legújabb reménységének, Szili Istvánnak a felkészítését. "A spártai" néven karrierre készülő, egy éve profinak állt 28 éves középsúlyú öklöző Svájcban vívta eddigi öt győztes meccsét, s a hazai debütálásra, a 4 menetes főmeccsre 5 héten át Bertók segítségével edzett Szentesen. Bár "A spártai" ellenfele, Petrovics János 39 profi sikerrel a háta mögött lényegesen tapasztaltabbnak számított, bizony, úgy tűnt, ez a mérkőzés is idő előtt véget ér. A kimunkált izomzatú Szili rohamaira csak nehezen tudott válaszolni Petrovics, de kitartott, így legalább ezen a meccsen a menetszámokat körbehordozó lányoknak is volt végre dolguk. Végül egyhangú pontozással nyerte az összecsapást Szili. Azért nem K.O.-val, mert, mint később elárulta, a szorítóba lépve elhatalmasodott rajta az érzés, hogy kiütéssel kell nyerni, márpedig nagy akarásnak nyögés a vége. Az öthetes edzés is spártai volt, sokszor csak Robi mentális ereje és szigora lendítette tovább a nehéz pillanatokon, mondta a bokszoló, aki bízik menedzsere, Rácz Félix szakmai tudásában, hogy 2-3 éve belül őt is eljuttatja címmérkőzésekig, mint előtte már több sportolót.

Bertók tervezi a folytatást Szilivel, és a gálákat is tovább szervezi, remélve, mellette állnak majd a mostani támogatók.

(darók)