2010. október 1.

Olaszországban versenyeznek

Világbajnoki kvótát kapott a szentesi Oyama Dojo

Az olaszországi Marina Da Carrara október 30–31-én karate világbajnokságnak ad helyet. A viadalon több mint száz ország 5700 sportolója méri össze tudását és erejét 8 évestől 35 éves korig. A verseny közel 100 küzdőtéren zajlik majd, mintegy Hungexponyi területen.

Sensei Brezovai Sándor, a Szentesen készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya lapunknak elmondta, az eseményen a harcművészet minden fajtáját, az alfától és ómegáig felsorakoztatják a versenyzők, küzdőstílusokra, szabályokra lebontva. A sok más full kontakt iskola mellett helyet kapott a kyokushin karate iskola és lesz fegyveres formagyakorlat bemutató is.

– Panfenetti úr, a rendezvény szervezője tavaly itt volt a kyokushin karate világbajnokságon, amely 2009-ben a legnagyobb sportrendezvény volt Magyarországon, és amelyet az akkori önkormányzati miniszter "Nemzeti Sportnappá" nyilvánított. Panfenetti úr hívott meg a világversenyre. Az országoknak kvótákat adnak, mi a sportdiplomáciának, az eredményeknek köszönhetően háromszor annyit kaptunk, mint más ország. Tavaly a budapesti Papp László Arénában az önkormányzat támogatásával rendeztem meg a világbajnokságot. Utána Szentesen az ifi-junior Európa-bajnokságot, ahol Szentes és a magyar válogatott kimagasló eredményeket ért el. Így hívtak meg bennünket – mesélte a szövetségi kapitány, majd így folytatta:

– A Szentesi Oyama Dojo 10–12 fővel nevez, a válogatott 50 százalékát Szentes adja. Magyarországot 22 versenyző képviseli. Szirbik Imre polgármester sokat segített abban, hogy kijussunk a rendezvényre. Találtunk egy komoly szponzort (Panol Plussz Kft., Csongrád) a kiadás másik részét én teszem bele. Bízom a szentesiek kiváló szereplésében, remélem, lesz világbajnokunk. Amiben mi indulunk, az a legkeményebb karate-iskola. Amatőrök vagyunk, de igyekszünk mindent profi szinten elvégezni. Jó a háttérbázisunk. Talán mondanom se kell, a verseny óriási kihívás a számunkra.

(lovas)