2010. szeptember 24.

Kiváló munkaerőkre leltek

Sikeresnek bizonyult az "Út a munkához" program, melyben munkanélküliek közcélú foglalkoztatását valósíthatta meg az önkormányzat. Jelenleg 375 személynek van ideiglenes munkaszerződése, őket köszöntötték a napokban az őszi programértékelőn, a legjobban teljesítők munkáját arany, illetve ezüst oklevéllel is elismerve.

Mint kiderült, olyan sokan vesznek részt a programban, hogy a központi konyha ebédlőjében két alkalommal köszöntik őket. Az önkormányzati intézményeknél, a könyvtárban, a kórházban foglalkoztatottak múlt pénteken gyűltek össze, a városellátó intézménynél dolgozóknak e héten gratulálnak.

A Jövőnkért művészeti iskola néptáncosainak bemutatója után a programfelelős értékelte a projekt eredményességét. Az intézményekben nőtt a feladatellátás színvonala, állapította meg Mészáros Ágnes, akinek tisztább épületeket, rendezettebb, virágosabb környezetet jelent a közcélú program. Azt mondta, ugyan mindenkinek nem tudnak segíteni, de egy adott időszakra segély helyett munkát biztosíthattak. Azokhoz is szólt, akik nem kerültek be a programba, számukra az itt ülők lehetnek a jó példa, mondta. Azt is tapasztalta: az intézmények életében a közcélú foglalkoztatottak ugyanolyan fontosak, mint az állandó dolgozók.

Szorgalmas embereket, kiváló munkaerőket ismertek meg a programban, ahol elsősorban a hozzáállás számított, s a takarítótól a pedagógusig mindenkire szükség volt.

Szirbik Imre polgármester is kifejezte köszönetét a foglalkoztatottaknak, lelkes munkájukért. Mint mondta, a legjobb az lenne, ha ezt a programot abbahagyhatnák, ha mindenki megtalálná a neki legmegfelelőbb munkát. Azonban ez nem reális, de nem elbújni kell a probléma elől, hanem megtalálni az utat, fogalmazott a polgármester, aki megköszönte munkatársainak, hogy tavaly ezt az országban másodikként megtették. Ő azt kérte, ne legyen alibi-alkalmazás, mindenki értelmes munkát kapjon, hogy ezáltal az ember is épülhessen. Hivatalosan novemberig tart a program, de Szirbik bízik benne, hogy az ország döntéshozói is felfogják, menynyire fontos ezt folytatni.

Az ünnepség végén elismeréseket adtak át – mint elhangzott – több személynek, mint először gondolták volna. Előbb ezüst fokozatú oklevélben részesültek azok, akiknek teljesítményével a programba idén bekerültek közül a leginkább elégedettek voltak a munkáltatók. A terjedelmes névsor után egy újabb következett, azok nevével, akiket már második éve foglalkoztatnak. A meghosszabbított szerződés egyértelműen jelzi az elégedettséget velük szemben. Arany oklevelet vehetett át: Bubori Zoltánné (parkerdő otthon), Deák Zoltánné (kertvárosi óvoda), Tompa Zsolt (központi óvoda), Erhardt Katalin (Koszta iskola), Kovácsné Drahota-Szabó Ágnes (Petőfi iskola), Magyar Krisztina (Terney kollégium), Piti Ilona (központi konyha), Megyeri Endréné (Bartha szakiskola), Almási Imre (művelődési központ), Vígh Roland (könyvtár), Zsíros László (polgármesteri hivatal). A programfelelős meghatottan két legfőbb segítőjének, Czakó Tímeának és Molnárné Juhász-Bóka Zsuzsannának is megköszönte áldozatos munkájukat.

(darók)