2010. szeptember 10.

Négyen verekedtek össze

Eseménydús hétvégén van-nak túl a Szentesi Rendőr-kapitányság munkatársai. Szombatról vasárnapra virradóra az egyik helyi szórakozóhelyen robbant ki vita, majd verekedés négy vendég között. Ellenük csoportos garázdaság miatt indult büntetőeljárás.

Nem csak szórakozni vágyók, hanem a tolvajok is ellátogattak a lecsófesztiválra. Az egyik standról egy táskát emeltek el, benne számos okirattal és készpénzzel. A Pollák középiskola mellől pedig egy Cruiser kerékpárt vittek el ismeretlenek.

Lopás miatt indult eljárás egy felgyői lakos ellen, aki a Tisza árterületéről az ott kivágott fát pakolta fel pótkocsira. A mintegy 50 mázsa, százezer forint értékű tüzelőt azonban nem sikerült ellopnia, mert a férfit tetten érték, és a helyszínen elfogták.

Egy idős férfihez ment be egy ismeretlen elkövető néhány nappal ezelőtt, majd a lakásba bejutva ellopta a házigazda pénzét annak kabátzsebéből. A 70 ezer forint a mai napig nem került elő.

Loptak a kórház területéről is. A bűnözők egy hegesztő apparátot – dissou- és oxigén palackokat –, valamint egy betonkeverő villanymotorját vitték magukkal.

Garázdaság miatt indult eljárás egy fiatal nő ellen, aki a hétvégén az egyik szórakozóhelyen, féltékenységből, egy üvegpohárral ütött meg egy másik hölgyet, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszta az összecsapást.

Az iskolakezdéssel párhuzamosan a rendőrség munkatársai is megjelentek a tanintézmények környékén. A reggeli órákban negyed nyolc és nyolc óra között, míg délután fél négy és négy óra között biztosítják az iskolák környékén a tanulók zavartalan közlekedését az egész tanév folyamán.

Fokozott közúti ellenőrzést tartottak az elmúlt héten a szentesi rendőrök. Két személy ellen indult büntetőeljárás ittas vezetés miatt. Az egyikük egy segédmotor-kerékpáros, a másik egy vontatott jármű vezetője volt. A vontatott járműnek ráadásul sem a forgalmi engedélye, sem pedig a műszaki vizsgát igazoló papírjai nem voltak rendben. Az ittas sofőrök vezetői engedélyét a helyszínen bevonták, valószínűleg több százezer forintos büntetést kapnak, emellett az adott kategóriájú járművet egy ideig nem vezethetik majd. Az az ittas sofőr, aki nem tudja kifizetni a pénzbüntetést, elzárással, illetve közmunkával is büntethető.

H. V.