2010. június 4.

Birkákat téptek szét a kutyák

Többször is beszámoltunk arról, hogy az egyik Kossuth utcai építkezésen tolvaj, tolvajok jártak, és milliós károkat okozva tépték ki a falból a vezetékeket, minden bizonnyal a bennük lévő színesfémért "dolgozva". A rendőrség munkatársai a héten elfogták azt a férfit, aki részben elismerte a bűncselekményt, valamint azt, hogy két építkezésen összesen három alkalommal járt, és része volt a rongálásban. Tyityán Lászlónak, a Szentesi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetőjének véleménye szerint azonban további elkövetők is érintettek lehetnek az ügyben, ezért a nyomozásnak még koránt sem értek a végére. A mostani gyanúsított úgy került a rendőrség látókörébe, hogy a kórházban azzal az indokkal jelentkezett, hogy elesett a kerékpárjával. A sérülése azonban olyan súlyos volt, hogy a lépét el kellett távolítani. Később aztán kiderült, hogy az építkezésen, ahová jogosulatlanul hatolt be, a vezetékek gyűjtése közben felmászott egy állványra, ahonnan az első emelet magasságából a földre zuhant. Valószínűleg sérülései miatt hagyta a helyszínen a már összegyűjtött vezetékeket. A férfi a tettéért öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Büntetőeljárás indult egy Heves megyei lakos ellen, aki Szentesre jött kirándulni, ez idő alatt pedig kerékpárt bérelt, bejárni a város nevezetességeit. A bringás azonban azóta sem került elő, és magával vitte a 40 ezer forint értékű biciklit. Ellene csalás miatt nyomoznak a rendőrök.

Újabb idős személyt csaptak be a csalók, ezúttal a Felsőpárton. A két bűnöző azzal az indokkal állított be a későbbi sértett otthonába, hogy pénzt hoztak vissza az áramszolgáltató cégtől. A tettesek később elterelték a házigazda figyelmét, majd ellopták annak 100 ezer forintját.

Három kerékpár tűnt el az elmúlt napokban a városban. Ezek közül kettő lezáratlan volt, a Honvéd utcában viszont egy lelakatolt, 100 ezer forint értékű bringát vittek el a tolvajok.

Egyedi azonosító meghamisítása miatt indult eljárás egy férfi és egy nő ellen. A tettestársak Opeljükre az eredetitől eltérő rendszámtáblát szereltek fel, ám egy közúti igazoltatás során lebuktak.

Két kutya tucatnyi birkát támadott meg Derekegyház külterületén, az egyik gazdaságban. A vizsgálat most azért folyik, hogy kiderítsék, a kutyák gazdája betartotta-e az ebtartásra vonatkozó szabályokat. Ha nem, akkor felelnie kell a kutyák okozta mintegy 300 ezer forintos kárért.

H.V.