2010. június 4.

Remek házigazdák voltak

Tizenötödik alkalommal rendezte meg az elmúlt hétvégén Szentesen, a ligeti uszodában hagyományos, nemzetközi úszóversenyét a Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club. A rendezvény főszervezője, Pólyáné Téli Éva (képünkön) lapunknak elmondta, hogy 30 egyesület közel 250 versenyzője vett részt a remek hangulatú viadalon. A gazdasági nehézségek a sport e szegmensében is éreztetik hatásukat. Vannak olyan szenior versenyek, melyeket nem is tudtak megrendezni ebben az esztendőben. Szerencsére kitartó munkával, szigorú egyesületi gazdálkodással, a Csongrád Megyei Önkormányzattól és a szentesi önkormányzattól pályázat útján elnyert pénzekkel és a támogatók segítségével idén is sor kerülhetett a nemzetközi szinten is ismert versenyre.

A különböző versenyszámok díjazottjain kívül különdíjban részesült - egykori nagyszerű úszótársuk, Kovács Imréné emlékére - a torna három legidősebb férfi és női versenyzője. Szintén a Szentesi Delfineket erősítette egészen a haláláig Jarolics Béla, akinek az emlékére - mivel a gyorsúszásban volt a legjobb - a 33 méteres gyorsúszás legjobbját, egy aradi versenyzőt részesítettek egyedi díjazásban a szervezők. A temesvári illetőségű Mihai Lisetchi pedig a határokon túlra nyúló, az Európai Unió által kiírt pályázatok sikeres kivitelezéséért, konferenciák és edzőtáborok megszervezéséért kapott különdíjat. A Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége ülését is a hétvégén tartották városunkban, amelyen az egykori elnök, dr. Török Enikő lemondott posztjáról, helyére Csaba Lászlót, a Testnevelési Egyetem Úszás Tanszékének a vezetőjét választotta az elnökség, Pólyáné Téli Éva pedig elnökhelyettes lett.

A szentesi szenioroknak folytatódik a versenyszezon, a sportolók júniusban Szabadkára, majd ezt követően Tótkomlósra utaznak. Július végén következhet a világbajnokság a svédországi Göteborgban, ahol két versenyző képviseli Szentest a nemzeti csapatban.

H. V.