2010. június 4.

A vízpartról adnak műsort

Június 11-augusztus 22-ig a Civil TV-ben

A Civil Televízió a tavalyi nyári közönségsikerre alapozva "Jó reggelt nyár!" címmel az idén is élő műsorokkal jelentkezik. Sőt, a tavalyi négy napot még eggyel megtoldotta, így péntekenként is élőadások lesznek. Az előző hónapokban több felmérést is végeztek és ennek tapasztalataira alapozva alakul ki a nyári műsorszerkezet. Hétfőtől csütörtökig reggel háromnegyed 7-kor kezdődik a műsor, pénteken 19 órakor. Szombaton és vasárnap az elmúlt hétvége, és az adott hét eseményeinek összefoglalói lesznek láthatóak.

Több új műsorvezetővel is megismerkedhetnek a nézők, hiszen a nyáron szélesre tárja ablakait a televízió. Azért, hogy könnyed, nyárias, szórakoztató és nézett maradjon a nyári időszakban a Civil TV műsora. Kevesebb politika, ám több politikus lesz vendég, ám most családi és baráti környezetben szólaltatják meg őket.

Nem csak a műsorszerkezet, a helyszín is új lesz. A nagy televíziókhoz hasonlóan a vízpartra (strandra) vonul a stúdió. Az ismert szentesi és térségi közszereplők mellett hétfőn a legnépszerűbb szakmák képviselőivel (fodrász, kozmetikus), kedden természetgyógyászokkal és az ezoteria jeles képviselővel, szerdán orvosokkal (szem, orr-fül-gége, sebész) is találkoznak a nézők. Számos más meglepetést is tartogatnak a műsorok, így a Szentesi Élet legjobb receptírói is főzhetnek a műsorban, de tanulhatnak táncokat "Szilverül" vagy például, sokan bemutathatják kedvenceiket. Csütörtökön a Kurcán lévő stégről jelentkezik a Közéleti Magazin, amely nem titkoltan, az önkormányzati választások irányába mutat azáltal, hogy településenként viszszatekint az elmúlt négy év eredményeire.

Szentes és térségének idegenforgalmi népszerűsítésének szolgálatában is áll a sokak által várt teljesen újszabású "Plázs" műsor pénteken este 19 órakor. A meghívottak között idegenforgalmi szakemberek, művészek és sportolók is lesznek. A pénteki műsorok kiemelt eleme a testvértelepülések bemutatása ottani vendégek meghívásával. Turisztikai szemmel bemutatnak több országot, sőt Dömsödi Imre mesterszakács közreműködésével megfőzik legjellegzetesebb ételt. A koktélok sem maradnak ki a kínálatból, a nyári italokat Ludányi István magyar bajnok mixeli. A pénteki műsorokban egy-két szám erejéig fellépnek szentesi zenekarok, és a műsorok végén mindig élő sms-szavazásos kara-oke énekes vetélkedő lesz. Az a terv, hogy a nyár utolsó péntekén - helyi méretekhez viszonyítva - nagyszabású döntőt tartanak.

Mint érzékelhetik jelentős összefogás jött létre a szentesi idegenforgalom szervezői, az üdülőközpont és a Civil Televízió részéről egymás érdekeinek figyelembevételével. Remélhető, hogy az on-line módon is nézhető adások felkeltik városunk és a térség turisztikai kínálata iránt az érdeklődést.