2010. június 4.

Reá is büszke az iskolája

A Klauzál Gábor Általános Iskolában, a 8. B osztályban tanul Csordás Cintia. Akik ismerik, tudják róla, hogy a sportban is helytáll, korosztályában az eredményével országos negyedik, már ami a diszkoszvetést illeti. Neki nem kell elmagyarázni, hogy csak a komoly munka hoz sikereket.

- Az osztályodban vannak még mások is, akik olyan jól tanulnak, mint te?

- Persze. Ebben nem vagyok egyedül. Eddig majdnem minden évet, majdnem kitűnő bizonyítvánnyal végeztem. Különösen szeretem a biológiát, a kémiát. A kedvenc tantárgyakkal kapcsolatban az osztály tanárainak is nagy szerepe van.

- A "saját fordulatszámodon" pörögsz, hogy a teljesítményes diákok közé tartozol, vagy a szüleid is megkövetelik tőled a jó teljesítményt?

- Saját elhatározásból tanulok elfogadhatóan. Akkor érzem jól magam, ha visszaköszön az igyekezet. A szüleim természetesen biztatnak erre és javasolják is a továbbtanulásom. Jelentkeztem a közgazdasági szakközépiskolába az egészségügyi szakra és ha minden szerencsésen összejön, akkor idővel a gyógyszerészi vagy orvosi pályára lépek.

- Azt hallottad már, hogy országosan túl sok diplomást képeznek az egyetemek és azután nagyon nehezen találnak munkát?

- Ez a dolog eljutott hozzám is, de az egészségügyben hiány van dolgozókból. Ezért lehet, hogy jó irányba indulok.

- Az osztályban elfogadnak a társaid? Nem mondják, hogy "elszálltál" a kitűnő bizonyítványoddal, a diszkoszvetéseddel?

- Úgy gondolom teljes mértékben elfogadnak, én is egy olyan fiatal lány vagyok, mint a többiek. A fiúk fele arányban vannak az osztályunkban. Felnőttesen szólva: természetes módon viselkedem, nincs bennem nagyképűség. A sikeres tanulmányi versenyeken az iskolai csapatban például mások is szép számmal megtalálhatók.

- Könyveket olvasol?

- Módjával. A tanulásra, a napi sportedzésre elmegy az idő. Viszont a számítógép elé leülök.

- Ballagás, évzáró után, lesz nyaralás?

- Igen, a családdal együtt.

A zárszót hagyjuk meg Tariné Lantos Piroskának, az iskola igazgatójának:

Sokféle gyerek jár hozzánk a város minden részéből és ebből is adódnak a feladataink az úgynevezett tehetséggondozásban és a felzárkóztatásban. Nagyon örülünk Csordás Cintia és sok más társa eredményeinek, akik méltóképpen képviselik iskolánkat tanulmányaikban és a sportban is. Büszkék vagyunk rájuk.

- bert