2010. május 28.

Ismét rombolt a fémtolvaj

Az egyik társasházban tört ki verekedés a hétvégén. Az ott lakók egyike, annak barátja és egy másik lakástulajdonos ugrott egymásnak egy korábbi sérelem miatt. A társasházban élők közül egyesek hangoskodással vádolták egyik lakótársukat, akit később kérdőre is vontak ezzel kapcsolatban. A férfi ezen bedühödött, vita alakult ki, majd ő és barátja tettleg bántalmazta a történet harmadik szereplőjét, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást az ügy három érintettje ellen.

Feljelentést tett egy szülő az egyik helyi általános iskola pedagógusa ellen, aki - szerinte - bántalmazta a gyermekét. A nyomozóhatóság védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt folytat vizsgálatot az ügyben.

40 ezer forint értékű fém virágvázát loptak el az egyik szentesi temetőben található síremlékről ismeretlenek az elmúlt hét folyamán. A rendőrség még keresi az elkövetőket.

Két fiatalkorú lány nyakláncot, ajakrúzst, szemceruzákat szeretett volna kilopni a Tescoból, ám mivel a biztonsági szolgálat munkatársai már figyelték minden lépésüket, így ez nem sikerülhetett nekik. A lányok ellen lopás miatt indult büntetőeljárás.

Az elmúlt héten már beszámoltunk arról, hogy az egyik helyi építkezési területre ismeretlen tettes hatolt be, ott kitépte a falból a vezetékeket. Azóta az elkövető még egyszer megpróbálta ellopni innen a fémet, sőt egy másik helyre is bement, ahol a korábbihoz hasonló vandál pusztítást végzett.

Egy Cruiser típusú női kerékpár várja tulajdonosát a rendőrségen. A HZ9000604-es vázszámú bringát a gazdája a Szentesi Rendőrkapitányságon veheti át igazolólap felmutatása ellenében.

H. V.