2010. május 28.

Kempingtalálkozó volt a ligetben

Gyürky László, a Magyar Camping és Karaván Klub elnöke több tucat ismerősével, barátjával érkezett Szentesre a klub soron következő rendezvényére. Terveik között már régóta szerepelt városunk, és most pünkösdkor úgy döntöttek, hogy itt töltenek egy hosszú hétvégét.

Az 1965-ben alakult szövetségük egyik célja a magyarországi szép helyek felkeresése, megismerése. Tagjai között vannak, akik sátorral, lakókocsival vagy lakóautóval kempingeztek. Ez egy kicsit korosztályfüggő, hiszen az olcsóbb sátrazást jobbára a fiatalok, a lakókocsikat pedig a tehetősebb középkorúak, vagy idősebbek választják. Egyébként van egyfajta félremagyarázott minősítés is, hiszen néhányan úgy érzik, hogy a sátras kempingezők mintha alacsonyabb kasztba tartoznának, de ez nincs így, itt mindenki egyforma jogokkal rendelkezik.

A tagdíj befizetése után igazolványt kapnak. Ha egyénileg járnak az országban, akkor 20 százalékos kedvezmény jár nekik, ha pedig a klub által szervezett találkozókra mennek, akkor a listaár feléért is táborhelyhez jutnak. Egy-egy ilyen találkozón különböző rendezvényeket tartanak. Most gyermeknapi és kulturális programok voltak a közösségi sátorban. A lakókocsikkal már a tél sem akadály, hiszen szilveszterkor is tudtak mintegy 40 járműből álló találkozót szervezni.

Szentesen elégedettek voltak a körülményekkel, nagyszerű idegenvezetéssel megnézhették a csodálatos városközpontot és az érdekességeket.

A helybelieknek azt javasolják, hogy próbáljanak élni ezzel a csodálatos környezettel, a Kurcával, a felújított belvárossal.

Gyürky László néhány tanáccsal is szolgált. A kempingben a vizesblokk tiszta volt, de a mai kornak megfelelően fel kellene újítani. A lakókocsis turizmust elősegítendő elektromos és vizes csatlakozásokat kellene kiépíteni, illetve kialakítani a lakókocsik tartályainak a kiürítési lehetőségét. Tapasztalataik szerint hasznos lenne, ha lennének parcellák, hiszen egy külföldi szereti tudni, hogy mekkora az a terület, ahol ő lakik, míg a magyarok inkább egyfajta közösségi területet alakítanak ki, ahol együtt táboroznak.

Információ az alábbi lehetőségek felhasználásával szerezhető.

6100 Kiskunfélegyháza Gólya u. 1., e-mail: info@satorrent.hu, web: www.satorrent.hu, e-mail: objek-tivhir@objektivhir.hu, web: www.objektivhir.hu

Garai Sz. Imre