2010. május 28.

A visszasajtolásról

Aláírást gyűjtöttek a hajnalban úszók

Szentest és környékét sem kerülték el a nagy esőzések, de a rendszer és a rendszert működtető személyek jól vizsgáztak, mondta el napirend előtti tájékoztatójában Szirbik Imre polgármester a képviselő-testület ülésén. Elhangzott: a május 21-ét megelőző napokban összesen 110 milliméter csapadék esett le, a tűzoltóságra a lakosság részéről bejelentés nem érkezett, segítséget nem kértek. A belvíz miatt két helyen kellett beavatkozni: a Szemere utcában eldugult áteresz várt arra, hogy kitakarítsák, míg a Mentettréten 3 tanyát veszélyeztetett a víz. A beavatkozás eredményeként sikerült megmenteni az ingatlanokat, az egyik tanya melléképülete azonban oly mértékben rongálódott, hogy le kell majd bontani.

Törőcsik Zoltán képviselő a termálenergiával kapcsolatban hívta fel a jelenlévők figyelmét. Mint mondta, ezzel kapcsolatban öt évvel ezelőtt cikk jelent meg az egyik újságban: Vészharangot kongat a kertészmérnök címmel. Most ugyanaz a helyzet állt elő, jelentette ki a városatya. Igaz ugyan, Szirbik Imre és Farkas Sándor országgyűlési képviselők a Parlamentben úgymond kilobbizták, hogy ne legyen visszasajtolás. A vízgazdálkodási rendeletre nagyon oda kell figyelni, mert arról nincs benne szó, hogy nem kell megépíteni a visszasajtolót. Meg kell építeni, mert bezárják az üzemet. És akkor bezárnak a kertészek is, mert nem bírják el a terheket. Akkor a Fidesz frakció a vásárhelyi Lázár János, és a csongrádi Vincze László kivételével nem szavazta meg a törvényt. Akkor el kell gondolkodni azon, hogyan tovább!!

Dr. Papp Zoltán egy 73 aláírásból álló listát adott át Szirbik Imre polgármes-ternek. Mint mondta, az uszodában a reggeli úszók kérték meg erre. Pár mondatot idézett is a beadványból: "A kora reggeli úszók népes csoportja azzal a tiszteletteljes kéréssel fordul önhöz, hogy tegye lehetővé a reggeli úszók számára is a 33 méteres medence használatát nyitástól, azaz hajnali 5 órától kezdve." A képviselő még hozzáfűzte: az önkormányzat januárban már tárgyalta a témát, mi több, döntés is született az ügyben. Most, hogy levették a kupolát, már nem annyira érdekes a dolog, de kérem a polgármestert, tegyen valamit az ügyben, mert ősszel megint téma lesz. Akik hajnali úszóbérletet vettek, azzal egyben szolgáltatást is vásároltak - jelentette ki dr. Papp Zoltán.

(lovas)