2010. május 21.

Félmilliós pusztítás

Két személygépkocsit is feltörtek a bűnözők az elmúlt napokban Szentesen, tudtuk meg a Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetőjétől, Tyityán Lászlótól. A Kisérben történt autófeltörés tettesét elfogták a rendőrök, annak a tulajdonosnak a segítségével, akinek az autóját kifosztotta a tolvaj. A sértett ugyanis észrevette, hogy valaki megpiszkálta járművét, és azt is meglátta, hogy a néhány házzal arrébb lakó szomszédja volt a tettes, így már nem volt nehéz dolguk a rendőröknek előállítani a fiatalembert.

Az egyik temetőnél parkoló autóban hagyott táskát, és a benne tartott százezer forintot viszont még keresik a nyomozók, no meg a bűncselekmény elkövetőjét is, aki a jobb első ajtó zárját rongálta meg, és így jutott be az utastérbe.

Súlyos testi sértés miatt indult eljárás egy férfi ellen, aki az elmúlt hétvégén egy családi összejövetelen úgy megverte feleségét, hogy az asszony nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Tolvajok jártak az egyik építés alatt álló ingatlanban, és olyan pusztítást végeztek, hogy a kár eléri a félmillió forintot. A minden bizonnyal színesfémre hajtó társaság a falban lévő vezetékeket tépte ki, valószínűleg a bennük lévő fémkábelek miatt, ám eddig ismeretlen okból zsákmányukat hátrahagyva eltűntek a helyszínről. Hogy mi volt a sietség oka, azt még vizsgálják a rendőrök.

Ismeretlen csalók jártak egy idős férfi házában a Csongrádi úton. A bűnözők azt hazudták a házigazdának, hogy a villanyszámláján keletkezett túlfizetés, ennek a különbözetét hozták vissza kézpénzben. Mivel csak nagy címletű bankjegyük volt, ezért megkérték a sértettet, hogy váltsa fel nekik a pénzt. A férfi ezt meg is tette, a megtakarított pénzéből váltott, ám a figyelmét elterelve a bűnözők ellopták az otthon tartott 800 ezer forintját és még a váltópénzt is magukkal vitték. Természetesen semmilyen szolgáltató nem visz házhoz túlfizetésből származó pénzt, így akik ezzel az ürüggyel kopogtatnak be - elsősorban magányos, idős emberek ajtaján -, azok nagy valószínűség szerint nem tisztességes szándékkal érkeznek.

H. V.