2010. május 21.

Kis kukta

Görög gyümölcsleves

Hozzávalók: 1 őszibarack vagy körte konzerv, darabolt ananász konzerv, 1 doboz erdei mix (ribizli, málna, szeder, fekete ribizli), mandarin vagy narancs, fél citrom, 8-10 db szegfűszeg, 2 csomag vaníliás cukor, 5 dl tejszín, 1 l narancs dzsúsz.

Elkészítése: A gyümölcsök leveit, a dzsúszt és a tejszínt összeöntjük, beletesszük a vaníliáscukrot, belefacsarjuk a fél citromot, majd össze-turmixoljuk (kis kézi turmix is jó). A gyümölcsöket apróra vágva és a szegfűszeget (filterben) beletesszük a lébe. Ha lehet, hagyjuk állni egy éjszakát, hogy az ízek minél jobban összeérjenek, tálalás előtt a szegfűszeget kiveszszük.

Tűzdelt csirkecombok parázson sütve

Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 12 dkg füstölt szalonna, 3 g törött bors, 1,5 dl olaj, 5 dkg mustár, 1 dkg pirospaprika, só.

Elkészítése: A csirkecombokat vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával gazdagon megtűzdeljük. Megsózzuk és őrölt borssal meghintjük. Az olajban elkeverjük a mustárt, pirospaprikát, majd beletesszük a tűzdelt csirkecombokat, körülbelül 5-6 órát pácoljuk. Ezután a négy kiterített fólialapra fektetjük úgy, hogy a húsok bőven olajosak legyenek. Szorosan a fóliába csomagoljuk, és a parázsra téve kb. 15-20 percet sütjük. Idénysalátát vagy kovászos uborkát kínálunk mellé.