2010. május 7.

Fémtolvaj nyomában a rendőrök

Az elmúlt heti hetvenezer forintos lineár-vezeték lopást követően, most 200 ezer forintos kárt okoztak a kábel-tolvajok egy Szegvár melletti földterületen. Szintén a színesfém-tolvajok "dolgoztak" április 28-ára virradóra egy nagyhegyi fóliasátorban is, ahonnan fémhulladékot és csőtoldalékot loptak el. Egy Vásárhelyi úti telephelyről - a kerítést kivágva - 40 méter lengőkábelt és három aknafedelet tulajdonítottak el. 80 méter kábel, valamint kéziszerszámok tűntek el egy udvaron parkoló traktor platójáról a Munkás utcában, a kár 45 ezer forint. Május 2-ára virradóra az egyik berekháti telephelyről 15 szál, 8 méteres betonacélnak "kelt lába".

Ellopták egy kft. teljes könyvelési anyagát egy nyitott személygépkocsiból. A tolvajok egy GPS-t is magukkal vittek. Szerszámgépeket és fúrógépet lopott az az ismeretlen tettes, aki egy Ady Endre utcai ház pincéjét fosztotta ki még az elmúlt hónap elején. A kár eléri a 300 ezer forintot.

Április 28-án délben Szegváron, az egyik családi házba lopakodott be egy tolvaj, aki övtáskából 12 ezer forintot emelt ki.

Laptopot, Samsonite-tás-kát és mobiltelefont zsákmányolt az a bűnöző, aki egy irodaépületet látogatott meg április 29-ére virradóra. Azóta elfogták az elkövetőt, és megindult ellene a büntetőeljárás.

Két debreceni személyt fogtak el a Müllerben április 29-én. A tolvajok 22.500 forint értékű parfümmel szerettek volna fizetés nélkül kisétálni, ám lekapcsolták őket. Kihallgatásuk során kiderült, hogy novemberben már jártak az üzletben, ahonnan akkor sikerült ellopniuk egy hasonló illatszert.

Levágták a lakatot, bementek egy berekháti tanya udvarába, ahonnan egy mezőgazdasági gép után kapcsolható fűkaszát vittek el 100 ezer forint értékben ismeretlenek.

Hosszú hónapok munkáját tették tönkre azok a zöldség-tolvajok, akik az egyik, Szarvasi úti telephely fóliasátrát pakolták ki teljesen. A tettesek 350 kilogramm fehérpaprikát szedtek le, és okoztak negyedmilliós kárt a tulajdonosoknak.

Kiskorú veszélyeztetése miatt indult büntetőeljárás egy szentesi férfi ellen, aki saját gyermekei előtt bántalmazta azok édesanyját, egykori feleségét. Az asszony nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

H. V.