2010. május 7.

Teljesítménytúra kerékpárosoknak

Nemcsak érmet és serleget vehetnek át idén a St. Jupát SE. által szervezett CUBE - teljesítménytúra és amatőr kerékpáros verseny díjazottjai. A legjobb versenyző Bóta Csaba egyik akvarelljét is hazaviheti, amely a verseny témáját dolgozza fel. Az egyesület előrehaladott tárgyalásban van egy utazási irodával is, amely Görögországban egy négy-, és egy kétfős szálláslehetőséget biztosít a győzteseknek.

19 és 53 kilométeres versenytávon indulhatnak az amatőr kerékpárosok a Dr. Papp László Városi Sportcsarnoktól, a Bocskai, Szűrszabó, Rákóczi utcai útvonalon, majd Zalota felé veszik az irányt a 4516. számú főúton. A rövidebb távra vállalkozók a 45121 számú út 7-es kilométertáblájánál fordulnak. A hosszú távon indulók a Körös-gátnál kanyarodnak vissza a város irányába. A cél a Rákóczi Ferenc és a Szűrszabó Nagy Imre utca kereszteződésénél felállított célkapu. A rendőrség az idei évben is segíti a haladást, hiszen autóval vezetik fel a versenyt a városi szakaszon.

A megmérettetés végeredményét időmérés alapján, versenytávonként állapítják meg minden korcsoportban. Külön helyezettjei lesznek a 11-14, a 15-18, a 19-39 és a legalább 40 évesek korcsoportjának, férfi és női kategóriában is. Családi kategóriában 3-5 fős csoportok nevezését várják a szervezők. A csapatokban legalább egy 14 év alattinak, és egy 30 év felettinek indulnia kell.

A kerékpáros rendezvény május 15-én, szombaton 9 órától kezdődik. A nevezéseket a versenyközpontban lehet leadni, illetve fél 11-ig lehet átvenni a rajtszámokat. Előnevezésre is van mód, a lehetőségről bővebb információt tudhatnak meg az érdeklődők a Varga-Bringa Szerviz és Kerékpárszaküzletben, illetve a www.programok.jupat.hu internetes oldalon vagy a 06-20/321-1693-as telefonszámon.

Cseh-Lakos