2010. május 7.

Még megszerezhető az ezüst

Az ezüstérem megszerzése szempontjából játszott fontos bajnoki mérkőzést az elmúlt hétvégén a Hungerit-MetalCom Szentesi VK női vízilabdacsapata Egerben. A mieink azzal a tudattal szállhattak medencébe, hogy egy esetleges döntetlen esetén szinte kézzelfogható közelségbe kerül az ezüstérem számukra, két fordulóval a bajnokság vége előtt.

Az élet azonban máshogy rendezte az eseményeket. Mivel a Szentes kikapott 11-10-re, így még a sokáig betonbiztosnak tűnő második hely is veszélybe kerülhet. A nagy rivális, a tavalyi bajnok Dunaújvárosnak ugyanakkor már nem kell hátrafelé néznie. Az Újpest elleni győzelemmel - és a Hungerit vereségével - biztossá vált, hogy megvédték tavalyi elsőségüket Mihók Attila tanítványai. A nőknek mindenképpen nyerniük kell itthon szombaton, 18 órakor az Újpest ellen. Szorítaniuk kell a Dunaújvárosnak, hogy győzzön - vagy döntetlent játsszon - otthon az Eger csapatával, ez esetben bajnoki ezüstöt ünnepelhetnek Zantleitner Krisztináék.

Az Eger elleni összecsapásról szólva a szentesi vezetőedző elmondta, hogy nehéz mérkőzésre készültek. Eddig szinte valamennyi bajnoki összecsapásuk szoros partit hozott, és ez most sem történt másképp. Sajnos néhány kulcsemberünk nem hozta azt a formáját, amely a győzelemhez kellett volna, szerinte két jól teljesítő játékossal nem lehet eredményt elérni. A hátralévő két összecsapásra igyekeznek úgy felkészülni, hogy megszerezzék az ezüstérmet, és ezzel örömet szerezzenek szurkolóiknak. Hogy sikerül-e, az szombaton este kiderül.

H.V.