2010. március 26.

Szerdán ismételnek

Végig nyílt és nem utolsó sorban, izgalmas mérkőzésen szenvedett 7-6-os vereséget hazai medencében a Bodrogi Bau Offshore Outlet Szentesi VK férfi vízilabda együttese a BVSC ellen az elmúlt szombaton. A mieink egyetlen idei győzelme - az OSC ellen - a hétközi óvás következtében veszélybe került, ezért a kelleténél is paprikásabb hangulatban várta játékos és szurkoló a Vasutas elleni összecsapást.

Az első negyedben, bár helyzet akadt bőven mindkét kapu előtt, egyetlen gól született, és azt is a BVSC lőtte. A második nyolc perc elején megduplázta előnyét a fővárosi gárda, majd ez a két gólos BVSC-előny állandósult, egészen a harmadik negyed közepéig. Ekkor Éles és Tur-zai találataival 4-4-re feljött a Szentes, sőt az idény közben ismét a Szentes együtteséhez csatlakozó Turzai Gábor révén a vezetést is átvette dr. Tóth Gyula csapata. 5-5 után Zsivanovics is bevette Györ-ke kapuját, ám ezzel a maradék puskaporát is ellőtte a Szentes, a nagy rohanásból és kapkodásból a BVSC jött ki jobban, ugyanis megfordította és 7-6-ra megnyerte az összecsapást a Vasutas. Pedig. Ha a végén kicsit jobban összpontosítanak Kaszáék, akkor most egy ponttal gazdagabb lehetne a Bodrogi Bau. És akkor az elszalasztott győzelem lehetőségéről még szót sem ejtettünk.

Dr. Vincze Balázs, a BVSC vezetőedzője a találkozót követően arról beszélt, hogy tudták, mennyire nehéz mérkőzés vár rájuk, hiszen az óvás után ők voltak a Szentes első ellenfele, ilyenkor mindig más a lélektana egy hazai mérkőzésnek. Vincze gratulált a szentesiek teljesítményéhez, akik véleménye szerint, szívüket-lelküket adták a mérkőzésbe. Ezért lett számukra jóval nehezebb ez a meccs, amely az utolsó másodpercekig hatalmas csatát, és végül BVSC-győzelmet hozott.

Dr. Tóth Gyula szerint, ahogy kikaptak, úgy nyerhettek is volna, fizikálisan bírták az iramot, hiányzott azonban a játékosaiból az a mentális plusz, amivel a maguk javára fordíthatták volna a mérkőzést. A csapat legközelebb hivatalosan április 3-án, a Vasas otthonában száll medencébe, előtte azonban március 31-én, szerdán az újrajátszásra ítélt Szentes-OSC csatán szurkolhatunk a mieinkért a ligeti uszodában.

H. V.