2010. március 26.

Közösen kell tovább építkezni

Vadai Ágnes honvédelmi államtitkár most is felkereste a műszaki zászlóaljat. Ezután sétát tett a városban Szirbik Imre, polgármester és Móra József, országgyűlési képviselőjelölt társaságábanKettős céllal látogatott városunkba szerdán Vadai Ágnes. A honvédelmi államtitkár, s az MSZP elnökségi tagja előbb állománygyűlésen vett részt a műszaki zászlóaljnál, majd a Baloldal 2010. elnevezésű fórumon az ifjúsági házban Móra Józsefet ajánlotta a térség országgyűlési képviselőjének.

A két esemény között a képviselőjelölttel és Szirbik Imre polgármesterrel sétát tett a városban, s elégedett tapasztalatait megosztotta a média képviselőivel is. Sajtótájékoztatóján Vadai Ágnes elmondta, hogy Magyar Honvédség valamennyi alakulatát meglátogatta már, a szentesi zászlóaljnál is többször vendégeskedett. Most csodálattal töltötte el a tavaly megvalósított csapatmúzeum, s nagyra értékelte a zászlóalj munkáját, valamint a víztisztító képességét. Komoly feladat lesz az alakulatnál a technikai eszközök modernebbre cserélése a következő 8-10 évben.

A helybeli innovációval, a fejlesztésekkel kapcsolatosan kifejtette: aki azt mondja, romokban hever az ország, az emberek és a kormány közösen elért eredményeit akarja elvenni. Rendkívül fontos, hogy tovább építkezzünk, hogy végre befejeződjön a lelkek rombolása, fogalmazott.

Az államtitkár úgy gondolja, ahhoz, hogy egy ország fejlődjön, szépüljön, hogy az emberek jól érezzék magukat benne, ahhoz kevés az állam, kevés az önkormányzat. Egyéni erőfeszítések nélkül nem megy, saját sorsuk alakításában az emberek nem várhatják mindig az állami, vagy helyhatósági segítséget, véleményezte Vadai. A szocialisták kormányozni szeretnének, jobban tanulva a hibáikból. A politikus fontosnak tartja, hogy egy pártnak legyen programja, amit nyíltan elmond, s nem kelt az emberekben felfokozottság érzést. Mert, mint fogalmazott, nagyon nagy tud lenni a csalódás utána. Vadai Ágnes, az elmúlt nyolc évet nézve, nem tud olyan területet mondani, ahol ne történt volna előrelépés, így például a családi pótlék emelését, a nyugdíjak növekedését is említette. A szocialista politikus kijelentette, hogy természetesen győzni akarnak a választásokon, csak így lehet neki indulni, valamint azt is, hogy demokratikus pártként szélsőséges szervezettel nem fognak koalíciót kötni.

(darók)