2010. március 12.

Érdekes meccs volt

November végén 16-5-re kiütötte az OSC együttese a Bodrogi Bau Offshore Outlet Szentesi VK férfi vízilabda csapatát a bajnokság 7. fordulójában, az a súlyos vereség az akkori tréner, Vass Sándor állásába került. Azóta dr. Tóth Gyula irányításával készül a Szentes a szezon hátralévő részére, és egyre jobb játékot nyújtanak a medencében. Már a korábbi, elvesztett mérkőzéseken - különösen a Ferencváros elleni összecsapáson - voltak biztató jelek a csapat játékában, ám legutóbb a győzelmet is sikerült megszerezniük Tor-dayéknak. A 9-7-es sikert éppen a korábban már emlegetett OSC ellen sikerült kivívni, visszavágva ezzel az őszi vereségért.

Nagyszerűen kezdett a Szentes, az első negyed végén 4-2-re vezettek, jól védekezett a csapat, a helyzetkihasználásra pedig ezúttal nem lehetett panasz. Előbb Szabó Levente szerzett gólt, majd Szabó Zoltán lőtt védhetetlenül a kapus feje fölé, Jaksa pedig élményszámba menően ejtett a hosszúsarokba. Negyedjére Turzai pimasz találatának örülhettek a hazai drukkerek, Zsiva-novics végleges kiállítása viszont nyugtalanságra adott okot, mert még nagyon sok volt hátra a meccsből. Gödörbe került a második negyedben a Szentes. Három emberelőnyös szituációt nem sikerült kihasználniuk a mieinknek a játékrész elején, gólt ekkor csak a fővárosiak szereztek, aztán sokáig kölcsönösen kihagyott helyzetekkel ajándékozták egymást a csapatok. A holtpontról végül Bíró Attila együttese mozdult el hamarabb és hozta döntetlenre a csatát.

A nagyszerűen védő Horváth Tamásnak köszönhetően nem tudott előnyhöz jutni az OSC, számos biztos gólnak tűnő helyzetet védett ki káprázatosan. A harmadik negyedre ismét kétgólos előnyt harcolt ki a Bodrogi Bau, ám innen is vissza tudott kapaszkodni az ellenfél, majd következhetett a záró nyolc perc, ami nem mindennapi fordulatokat tartogatott. Kezdődött azzal, hogy Áts kapus kipontozódott a vendégeknél, majd a tartalékkapus szabálytalan csere miatt azonnal végleges kiállítást kapott, így a hátralévő időben mezőnyjátékossal a kapuban volt kénytelen végigküzdeni az OSC. Közben két büntetőt is értékesítettek a mieink, míg a túloldalon Turzai labdaeladását büntették góllal a vendégek. Két fővárosi kapufát követően a negyed harmadik 5 méteresét is gólra váltotta Éles, és mivel 9-7 után Horváth minden lövést védett, az idei első győzelmének örülhetett a csapat és szurkolóserege. Dr. Tóth Gyula vezetőedző a találkozó utáni gyors értékelésében elmondta, hogy egy roppant érdekes és küzdelmes találkozón megérdemelt győzelmet arattak. A Szentes ezzel a győzelemmel elmozdult a 11. helyről és két ponttal került az OSC elé a tabellán. Legközelebb március 15-én, hétfőn este játszanak bajnokit, a csapat Pécsre látogat.

H. V.