2010. március 12.

Tisztelt szülők és nagycsoportos óvodások!

Patinás épületünkben már 1913 óta folyik oktatás. Az iskolánk által képviselt sok évtizedes tradíción alapuló szellemiség jól harmonizál oktatási-nevelési elveinkkel. Jelenleg 261 tanuló nevelése, oktatása folyik az intézményünkben.

Célunk, hogy a kötelezően tanított tantárgyakon túl gyermekeink sokoldalú, általánosan művelt, a művészeti és emberi értékek iránt fogékony és nyitott felnőttekké váljanak.

E falak között 1957 óta folyik az emelt szintű ének-zenei képzés. A zene segíti külföldi kapcsolataink kiépítését, hiszen a felső tagozatos tanítványaink több alkalommal vettek részt erdélyi, vajdasági, németországi, finnországi stb. fellépéseken, de hozzánk is érkeztek már számos országból vendégek. Nagy hangsúlyt fektetünk a tanórákon kívül működő, a művészet és a sport területeit felölelő szakköreinkre, foglalkozásainkra, melyek jelenleg is igen népszerűek diákjaink körében.

A szülői, a tanulói elvárásokat, igényeket és elégedettséget követve céloztuk meg az idegen nyelv és az informatika oktatásának kiemelt fejlesztését. Első osztálytól lehet angol nyelvet, harmadiktól informatikát tanulni.

Jól felszerelt számítástechnika-terem, iskolai könyvtár, interaktív eszközök segítik a modernizációs műveltség elsajátítását, a szabadidő hasznos eltöltését. Alsó tagoza-tos kisdiákjaink rendszeres úszásoktatásban részesülnek, míg a felső tagozatos gyerekek a küzdősportokban, a labdajátékokban és az atlétikában jeleskedhetnek.

Programkínálatunkban gazdag választékot nyújtanak az alábbi szakkörök: anyanyelvi, helytörténeti, idegen nyelvi, kórusok, matematika, rajz, számítástechnika, diáksportkör: aerobik-mazsorett, cselgáncs, labdarúgás, sakk.

A város és a város környéki alapfokú művészeti iskolák által tartott foglalkozások biztosítják a gyerekek érdeklődésének megfelelő programokat. Művészeti képzés keretében oktatjuk a néptánc, a társastánc és az aerobik elemeit is.

Élünk a közeli kulturális intézmények által kínált lehetőségekkel is, hiszen a környék kulturális intézményeibe rendszeresen jutnak ismeretekhez a kisebb és nagyobb gyermekek egyaránt.

Kiemelt szerepet kap iskolánkban a hagyományok ápolása: karácsony, farsang, sportnap, anyák napja stb. Kedves szokássá vált, hogy kórusaink minden évben szerepelnek a Szent Anna-templomban megrendezett karácsonyi hangversenyen. Évtizedek óta év végi hangversennyel zárjuk a tanévet, de szervezünk egyéb városi, megyei versenyeket, bemutatókat is (táncbemutató, területi, megyei szintű Petőfi-szavalóverseny, megyei kórustalálkozók stb.). Végzős diákjaink eredményesen folytatják tanulmányaikat a város és a megye különböző középiskoláiban.

Intézményünkben a gyermekek igény szerint napközis, illetve menzai ellátásban részesülnek. A szülőkkel a pedagógusok szülői értekezleten és fogadóórákon tartják a kapcsolatot. Munkánkba "nyílt napok" és iskolai rendezvények keretében pillanthatnak be az érdeklődők.

Ősszel egy emelt szintű ének-zenei (osztálytanítók: Giláné Oroszi Edit, Darabosné H. Ildikó), valamint egy általános tantervű osztályba (osztálytanítók: Dibernárdó Ferenc-né és Vass Imre) hívjuk a gyermeket.

Szeretettel várjuk az érdeklődő óvodásokat és szüleiket március 17-én, szerdán 15-17 óráig a leendő ének-zenések játékos meghallgatására!

Bővebb információ iskolánkról a www.szentesifo.hu/petofi oldalon található.

Megtisztelő figyelmüket köszönöm.

Mészáros László igazgató