2010. március 12.

Csurka az újabb rendszerváltásról

Nem kampányolni, hanem felvilágosítani jött Szentesre Csurka István. A Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) a múlt héten a megyeháza dísztermében tartotta nagygyűlését.

A MIÉP elnöke úgy gondolja, ha az áprilisi választásokon sikerül a Fidesznek a párjukkal közösen a kétharmados többséget elérni a Parlamentben, megnyílik a lehetősége egy rendszerváltásnak. A legnagyobb ellenzéki párt hatalomra kerülését véleménye szerint csak zavargással lehet megakadályozni. Mint mondta, hiába lesz új kormány, erős többség nélkül a vesztesek elégedetlenségi mozgalmat szítanak majd. Megérti a Fideszt, hogy erről nem beszélnek, veszélyes is lenne nagy arányú győzelmet emlegetni, jó, hogy nem bízzák el magukat.

Azt mondja, ő azért nem miniszterelnök-jelöltként szerepel, mert 76 évesen nem akar Vona Gáborral, a Jobbik jelöltjével egy gyékényen árulni. A többi aspiránsról is megvolt a véleménye: a nemzeti megalázás abban nyilvánul meg, hogy ilyen jelölteket állítanak szembe az egyszer már ezt a posztot betöltött, tapasztalt Orbán Viktorral.

A MIÉP ebben a küzdelemben lámpást akar gyújtani, ingyenes újságot (a Magyar Fórum különszámát) is el fognak juttatni az emberekhez. Olyan világot szeretnének, ahol a jól végzett munka, a helytállás, az áldozatkészség és a család tesz emberré, hangzott Csurkától.

A párt elnökhelyettese, megyei elnöke, dr. Kovács László is a Fidesz győzelmét várja a választáson. A mostani helyzetből kivezető út azonban szerinte a MIÉP kezében lesz, a legnagyobb ellenzéki pártot támogatva, kényszerítve, sarkallva.

Mikóczy Zoltánt is köszönthették az eseményen, a nemzetközi hírű versenyló, Overdose tulajdonosát. A díszvendég a Magyar Megmaradás Közösségének tagjaként arról beszélt, megtisztelte a felkérés, hogy csatlakozzon, és megéri még, hogy néha-néha kitartsunk saját hitvallásunk mellett. Számára a magyarországi választások kívül esnek, hiszen szlovák állampolgár, de naponta ingázik Dunaszer-dahely és Budapest között, s úgy látja, a '90-es évek végén az ország még fényévekkel járt északi szomszédunk előtt, ma viszont Szlovákiában sokkal jobb élni. Kívülről nézve is kinyílik az ember zsebében a bicska, mondta Mikóczy a jelenlegi helyzetről, akinek találó megfogalmazásában "kilóg a lóláb".

A nagygyűlésen bemutatkozott dr. Pető Lászlóné is, a megye 5-ös választókerületének MIÉP-es képviselőjelöltje. Arra biztatta a hallgatóságot, merjenek a MIÉP-re szavazni, hiszen már bizonyított az országgyűlésben a párt, mely őt idézve: "se nem jobb, se nem bal keresztény és magyar". Pártja a Szent Korona tanra épülő új alkotmányt akar, mellyel megvédhetik a magyar földet. A képviselőjelölt a március 15-i megemlékezésről is beszélt, minek általános érvényű, ma is aktuális mondandója végén meglepetésre elárulta, az előzőekben édesapjának, dr. Pataki Tamásnak az 1940-ben a Kossuth téren elhangzott ünnepi beszédét közölte kivonatolva.

(darók)