2010. március 12.

Felmutatható eredmények

A rejtőzködő szavazókban is bízik Szili Katalin

Szili Katalin a parkerdő otthonbanVárosunkban töltött néhány órát kedden Szili Katalin, az országgyűlés volt elnöke, MSZP-s képviselőjelölt, aki már visszajár Szentesre. A politikus a legújabb fejlesztéseket, beruházásokat is meglátogatta.

A református nagytemplomot semmiképpen sem akarta kihagyni Szili Katalin, hiszen nem tudott itt lenni a felújított épület átadásán. A Táncoló székelyt a szobor alkotójával, dr. Csíky Lászlóval tekintette meg a sétálóutcán. Kíváncsi volt a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonra is.

A város új létesítményében kedvesen érdeklődött a szak-mai dolgokról az intézményvezetőtől, az otthon készültéről Szirbik Imre polgármestertől és Móra József országgyűlési képviselőjelölttől tudhatott meg részleteket. A volt házelnök beült a foglalkoztató helyiségekbe, ahol a lakók éppen a húsvétra készültek. Alaposan meglepődött, amikor látta, hogy a 90 éves Balogh Sándorné szemüveg nélkül varr. Megjegyezte, hogy Tecike néni 20 évet letagadhat korából, s ez biztosan a jó szentesi levegőnek köszönhető. Több szobába is bekopogtatott, Tóth Sándorékhoz a bácsi személyes invitálására. Megtudta tőle és párjától, Marikától, hogy az első közös húsvétjukra készülnek. A jó hangulatot példázza, hogy Szili Katalin tréfásan elfogadta Sanyi bácsiék meghívását a keresztelőre is. A Hungerit Zrt.-nél tett látogatással zárult a politikus szentesi programja.

A volt házelnökben felidéztünk emlékeket, amikor 2002-ben itt járt a felújított Kossuth tér avatóján, illetve négy évvel később a szintén újjáalakított megyeházán teljesítette a beígért táncol a polgármesterrel. Lapunknak Szili Katalin azt mondta, az első, ami eszébe jutott a Szentes tábla láttán, hogy amelyek álmai voltak a városnak, így a megyeháza, a református templom felújítása, mind-mind sikerült végigvinni. Örömteli számára, hogy az elmúlt négy évben több mint 13 milliárd forintot fordítottak a város bővítésére, szépítésére. Mint mondja, ezért is volt örömteli számára az idősotthon meglátogatása, hiszen közel s távol nem látni ennyire jól felszerelt, modern, s rendkívül barátságos, családias körülményeket, amelyek az életminőséget javítják.

A település és környéke szocialista országgyűlési képviselőjelöltjét, Móra Józsefet régóta ismeri, s jól felkészült agrárszakembernek tartja. Ezen a területen szerinte az emberekkel is szót érteni tudó politikusokra van szükség. Ami az elmúlt esztendőkben részben európai uniós, részben hazai forrásokból idekerült, jó alapot biztosít arra, hogy a jelölt ezt a bizalmat élvezze, s hogy igen, itt van lehetőség a gyarapodásra, fogalmazott Szili Katalin. A kampányolás során azt érzékeli, a választók inkább az együttműködést és a párbeszédet jutalmazzák, így ő is bízik benne, hogy Magyarországon 20 évvel a rendszerváltást követően a politikai közbeszéd visszakerül abba a mederbe, ahol a döntések vitákban érlelődnek.

A pártja esélyeiről azt gondolja, minden közvélemény-kutatás ellenére a választóknak több mint 40 százaléka a politológiában rejtőzködőnek nevezett szavazó. Biztos benne, hogy köztük jelentős tartalékokra lehet számítani. Három dolgot említett, egyrészt egyértelműsíteni kell a felmutatható eredményeket, másrészt világossá kell tenni, hogy mindenféle korrupciót, visszaélést elítél a párt, és az igazság kiderítésére törekszik, valamint fontos üzenet a választók mozgósítása, hogy lehető legtöbben élhessenek jogukkal, és döntsenek, hiszen a választás a demokrácia ünnepe is.

FIZETETT HIRDETÉS