2010. március 12.

A változatosságra törekszik a város

A város standján Deim Éva idegenforgalmi referens ad tájékoztatástA turizmus, az idegenforgalom fejlesztése kiemelt feladat Szentes jövőjének építésében - mondta Deim Éva, a polgármesteri hivatal idegenforgalmi referense. Szentes a Nemzet Sportvárosa, a fesztiválok, rendezvények városa egyre több figyelmet kíván fordítani az egészségnevelésre. A mostani kiállítás szlogenje ennek megfelelően "Szentes az egészség városa", melyhez kapcsolódnak azok a programok, amelyek az egészség megelőzését, vagy éppen a rekreációt szolgálják. A fittness, wellness vagy éppen a selfness, az üdülőközpont, a sportközpont egyéb lehetőségei, a kórház és a termálfürdő szolgáltatásai minden korosztálynak biztosítja azt a lehetőséget, ami miatt érdemes Szentesre jönni.

Ennek érdekében egyre több belföldi, sőt, ma már határon átnyúló pályázatot írnak, amivel szintén a lehetőségek tárházát kívánják bővíteni. Eredménynek tartják - ez a közös kiállítási standdal is igazolható - a szomszédos várossal, Csongráddal a kiváló kapcsolatot. Ez lehetőséget ad arra, hogy még színvonalasabb, színesebb programokat tudjanak biztosítani mindazoknak, akik az országnak erre a részére jönnek pihenni, szórakozni vagy akár gyógyulni.

Az idén többféle szemléltetőeszköz készült a kiállításra. Fotómontázson mutatják be Szentes turisztikai látványosságait, nagyszabású és országos hírű rendezvényeit a "Vendégváró programok a szentesi kistérségben" kiadványban. Csak akkor várhatjuk, hogy Szentesre jön szórakozni, pihenni a gyógyulni vágyó turista, ha erről megfelelő információs lehetőségek állnak a rendelkezésére.

A turisztikai elérhetőség: www.szentes.hu. A város megújult honlapján naprakész információkat lehet találni mind a programok, mind a szállások és egyéb kérdések vonatkozásában magyar, angol és német nyelven. A kiadványokról bővebb tájékoztatást a polgármesteri hivatal kabinetirodájában, az idegenforgalmi referens ad a +36-63/510-301 telefonon.

Szirbik Imre, polgármester, országgyűlési képviselő is felkereste a kiállítást, és a város turisztikai vonatkozású terveiről, koncepciójáról az alábbiakat mondta el. A város, a turisztikai elképzeléseiben, az egészségturizmusnak elsősorban arra az ágára koncentrál, ami a mozgást, a rekreációt, a meglévő egészség megőrzését tekinti elsődlegesnek. Ezt kívánják propagálni azoknak, akiknek ilyen igényei vannak, illetve azoknak, akik eddig még nem ismerték ezeket a lehetőségeket. Ebbe beletartoznak a különböző mozgással kapcsolatos sportrendezvények is. Nemcsak a versenysport, nemcsak a bajnokságok a fontosak, hanem mindenki, aki futni, úszni, kerékpározni akar, vagy éppen a testnevelés valamelyik ágát szeretné művelni. Nagyon fontos szempont az is, ha valakinek vendége érkezik vidékről vagy külföldről, annak tudjon sport, kulturális vagy rekreációs programot biztosítani. Az elmúlt években a város rengeteget változott, és ezeknek a változásoknak még nincs vége. Szentest építsük magunknak, de úgy, hogy mások is szívesen jöjjenek ide.

Garai Sz. Imre