2010. február 19.

Tóth Ferenc nyerte az első biliárdversenyt

Január közepén alakult meg a Loki Biliárd Klub. A több mint egy hónapja átadott klubhelyiség hamar népszerű lett a város biliárdot szerető játékosai körében. Már házi bajnokságot is szerveztek, a rajtlistára több mint harmincan iratkoztak fel. Ez az adta az ötletet, hogy klub formában működtessék, és csapattal vegyenek részt országos bajnokságban, vagy versenyezzenek más vendéglátó egység csapatával.

A bajnokságban résztvevők az átlagos szentesi biliárdszabályok szerint játszanak, és két győztes játszmával döntik el a pontok sorsát. Talán annyi érdekesség, hogy amennyiben valaki 2-1 re kap ki, úgy a vesztes 1, a győztes 2 pontot kap, de számolják - ha pontegyenlőség lenne - a vesztett játszmákban szerzett pontokat is.

A biliárd klubnak 10 alapító tagja van, és már készülnek a mezek, amelyen a Loki Biliárd Klub, Szentes felirat lesz olvasható. A klub elnöke Makra Zoltán, szakosztályvezető Rúzs-Molnár László, technikai igazgató Hevesi László és Ferenczi Zoltán. A tagok közé tartozik Tamási Attila, Varjas Zsolt, Pallagi János (Pedro), Szabó Zoltán, Határ István, Bodzás István, Kis-Tóth László, Botos László.

A közel egy hónapig tartó versenyen több mint harminc versenyző vett részt. A győztes Tóth Ferenc, mozdonyvezető két mérkőzést vesztett el a körmérkőzések során. Az eredményhirdetés február 14-én volt.

A győztes nagyon küzdelmes bajnokságnak nevezte a tornát, ahol csak végig egyenletes teljesítménnyel lehetett sikert elérni. Egyébként nem régóta - négy-öt éve - műveli a biliárdnak ezt a fajtáját. Amikor megnyílt a klub kíváncsiságból eljött megnézni, és itt ragadt. Nagyon jó, mondhatni baráti társaság alakult ki, játék közben. A klubban 10- 12 olyan játékos van, akik közel azonos szinten játszanak.

Az eredményes játék feltétele a nagyon alapos koncentráció, emellett kell még egy alap technikai tudás is. Mint már annyi sportágról, a biliárdról is kiderült, hogy a technikai tudás mellett az agymunkára is szükség van. A játéknak van egy alap filozófiája, de mindenki mást és mást részesít előnyben. A biliárdmérkőzés eredménye: 1. Tóth Ferenc, 2. Tamási Attila, 3. Hevesi László.

Az egyik Békés megyei településen országos bajnokságot szerveznek, ahol a szentesiek a másodosztályban indulnak majd.

Kép és szöveg:
Garai Sz. Imre