2010. február 19.

A Fivérek Júliája

Eljött a nagy pillanat a Seres-fivérek életében, most már beindul a gépezet: szerződés köti a zenészeket a Magneoton kiadóhoz, bemutatkozó dalukat játsszák a rádiók.

Korábban 10 éven keresztül Seress Formációként lépett fel a csongrádi-szentesi gitáros testvértrió, és nagy siker kísérte őket helyi fellépéseiken és különböző fesztiválokon. Aztán úgy tűnt, médiaszakemberek szárnyai alatt Favor néven, fazonigazítással folytatják, majd eljött ez az év, és Fivérek elnevezéssel jött ki a klipjük, valamint egy daluk. Antal, Róbert és Krisztián korábbi szerénysége mit sem változott. Menedzserükkel, Ombódi Csillával felvázolják, mi történt az elmúlt években. Ott kezdik, hogy 2007-ben sikertelenül próbálkoztak magánkiadásban lemezt megjelentetni. Az elkeseredés közepette Antal, a legidősebb fivér ajánlotta Csillának, hívjanak fel kiadókat. Jó ötletnek bizonyult, mert a Magneoton vezetője, Joós István az első telefon után találkozni akart velük. Ehhez képest 2009. márciusában írták alá a szerződést. Azóta zajlik a munka: dalokat írtak, stylist (Lang Szonja) vette kezelésbe a fiúkat, s profi fotóssal (Gráf Péter) dolgoztak. Egyedi készítésű ruházat, valamint a mindenhol megjelenő saját védjegy jellemzi most a Seres testvéreket.

A Júlia című dallal, Bársony Bálint és Lombos Márton szerzeményével debütál a Fivérek együttes, mely a leginkább illik a fiúkhoz, hiszen három gitár szól a felvételen. A jól ismert régebbi dalaik meghangszerelve rajta lesznek a remélhetőleg nyáron megjelenő nagylemezen, mely bevallottan a legnagyobb álmuk volt.

A dalhoz, mellyel a kiadó megmutatja őket a médiának, amint profiknál szokás, klip is készült, Tóth Gergő rendezésében, aki legutóbb Király Viktorral dolgozott. Életük legnagyobb élményeként említik a fiúk a forgatást, egy pusztazámori kastélyban, ahol ráadásul egy szépségkirálynő, a 2007-es Miss Hungary, Koller Kata táncolt Júliaként. Amiatt is emlékezetesre sikerült az egyébként 14 órás, hajnalig tartó munka, hogy a Szentesről származó Vass Sándor koreografálta a táncot, akivel a szünetekben "magukon kívül" énekeltek a fivérek. Mesélik, hogy a sztárokhoz képest rendkívül fegyelmezetten dolgoztak, s alig hitték, hogy a stylist még a cipőt is helyettük adta fel a lábukra.

A klipet feltették a you-tube-ra, s meglepetésükre alig 10 nap alatt 2500 látogatónál tartanak. Ez persze, nem hivatalos, a promóció még csak most jön. A héten a Neo FM vendégei, aztán jön a többi tévés, rádiós bemutatkozás. Az említett rádió mellett más adók is játsszák már a Júliát. A fiúk tudják, ma csak lemezeladásból nem lehet megélni, sok fellépésre van szükség. Azért bíznak a sikerben, mert úgy hallották: a válságban a könnyűzenészeknek és a humoristáknak megy jól, ők pedig populáris, jól táncolható latin zenét játszanak, amire lehet igény. A kiadó engedélyével maradnak az élő zenélésnél, dobosuk, Szólik Tibor, illetve Miklós Milán pesti basszusgitáros kíséri őket.

Nehéz időszakon vannak túl. A cél érdekében felégettek maguk mögött mindent, munkahelyet, iskolai tanulmányokat is. Sokan együtt tartottak velük, egy ideig, de aztán a szüleiken kívül mindenki elfogyott mellőlük, csak a visszatartó hangok maradtak: ne bízzatok ebben! A fiúk és menedzserük nem adták fel, s olyan líraian tudják ezt megfogalmazni, mintha csak egy dalszövegből idéznének: egy láthatatlan kötélen kapaszkodtak, és önmaguk lámpásai voltak.

Egy újabb megerősítése annak, hogy jó úton járnak: egyik este, úgy 11 óra tájban a Megasztár-győztes Tóth Vera hívta fel a fiúkat, azzal, hogy szerinte őserő van a zenéjükben. A kiadó sincs híján fennkölt gondolatoknak, ezt írja róluk: a három királyfi elindult, és kiállta a próbát.

Darók József