2010. február 5.

Barátnője biciklijét lopta el

Eljárások állatkínzások miatt

Orvhorgászokat fogtak a járőrök hétfőn éjszaka a Kurca városi és liget melletti szakaszán. A kiérkező rendőrök négy személyt igazoltattak, akik tiltott módszerekkel horgásztak, egészen pontosan "gereblyéztek". A kifogott halat, a közeli szemetesben rejtették el. A járőrök találtak pontyot, harcsát és kárászt, melyen jól láthatóak voltak a "gereblyézés" nyomai. A horgászok kezdetben mindent tagadtak, később azonban elismerték, hogy valóban ők fogták ki a halakat. Ellenük állatkínzás miatt indított eljárást a szentesi rendőrkapitányság, de további bírságra is számíthatnak, mert a Halászati Felügyeletnél is feljelentették őket.

Szintén állatkínzás miatt indult eljárás egy nagytőkei tanya tulajdonosa ellen, aki birkáit tartotta sanyarú körülmények között. A Csillagszem Állatvédő Alapítvány munkatársai éltek jelzéssel a rendőrség felé, miszerint információjuk van arról, hogy egy városunk melletti tanyán takarmány és víz nélkül tartanak birkákat. A rendőrség munkatársai a helyszínen, elhullott illetve legyengült állatokat találtak. Az élő állatokat lefoglalták, majd megőrzésbe elhelyezték. Sokadik próbálkozásra a tanya tulajdonosa is kiérkezett a helyszínre, de nem értette, miért indul eljárás ellene.

Barátnőjével kettesben ment a munkaügyi központba egy hölgy, aki, miután végzett, ellopta barátnője kerékpárját, és azzal távozott a hivataltól. Később a járőrök igazoltatták, mire ő elmondott egy történetet, ami hamarosan "megdőlt", így megindult ellene az eljárás.

Betörtek egy Deák Ferenc utcai házba az elmúlt hétvégén, ahonnan porcelántárgyakat vittek el a tolvajok. Az Ipartelepi úton lévő egyik telephelyen is tolvajok jártak; innen kapálógép és tetőfedéseknél használt berendezés tűnt el.

Ismét hamis tízezer forintos bankjegyekkel fizettek csalók városunkban. Olyan kis forgalmú boltban fizettek a pénzzel, ahol nem volt bankjegyellenőrző berendezés, és már zárásra készültek az eladók, így kevésbé figyeltek a pénz valódiságára.

Súlyos sérüléssel járó közúti baleset történt Szentes és Fábiánsebestyén között kedden hajnalban. Valószínűleg műszaki okok miatt állt le gépjárművével a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávba az autó sofőrje. Ám járművét nem világította ki, ő pedig nem viselt láthatósági mellényt, így állt a gépkocsi mellett. Egy Szentes felől érkező autós, bár fékezett, és járművét is oldalra kormányozta, mégis nekiütközött az álló járműnek, annak sofőrjét pedig elsodorta.

H. V.